Tips til at leje en bil på ferie – undgå ubehagelige overraskelser

Når du er på ferie, kan det være en god måde at leje en bil på for at komme rundt og se seværdighederne. Det er bare federe at kunne tage derhen man vil, når man vil og ikke være afhængig af taxichauffører, hvor man ikke kan sproget og gud forbyde at man skulle rode sig i den offentlige transport. Det ender selvfølgelig altid galt.

Men det er vigtigt at sikre sig, at du får den bedste pris på din leje, og at du er opmærksom på eventuelle faldgruber. Der er desværre en del der får en dårlig oplevelse når de lejer bil i udlandet, oftest fordi de ikke har sat sig godt nok ind i reglerne, både hos udlejningsbureauet eller i det land de skal køre i.

Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at leje en bil på ferien:

– Lav din research: Sørg for at sammenligne priser fra forskellige udlejningsfirmaer, før du booker. Der er adskillige bookingportaler der kan hjælpe med dette og der findes tjenester der sammenligner flere forhandlere på samme tid, så du kan finde den bedste pris.

– Tjek det med småt: Vær opmærksom på eventuelle ekstra gebyrer, f.eks. for forsikring eller brændstof. Det er bare super ærgerligt hvis det viste sig at du skal betale mere end du tror.

– Vælg den rigtige bil: Tænk over, hvad du skal bruge bilen til, og vælg en bil, der passer til det, du vil bruge den til. Hvis I skal køre langt er der behov for mere komfort end hvis det er kortere ture i byen, som den skal bruges til.

– Book på forhånd: hvis du kan, så book din biludlejning på forhånd for at få den bedste pris. Der er mange penge at spare på at være tidligt ude og få en god early bird pris.

– Vær forberedt: Sørg for, at du har alle de nødvendige dokumenter med, når du henter bilen, f.eks. kørekort og forsikringsbevis.

Hvis du følger disse tips, kan du leje en bil på ferien uden problemer.

Men husk også på at bøder kan sendes over landegrænser i dag. Hvis du får en p-bøde i Italien kan de altså godt forsøge at få den inddrevet i Danmark. Det kender jeg flere der har oplevet, hvor de troede at de havde sluppet for den, men hvor det viste sig at det havde de altså ikke.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her