Sådan spiller du padel i en padelhal

Dette indhold er sponsoreret

Padel er en sport, som bliver mere og mere populær blandt danskerne. Sporten har længe været populær i Sydamerika og Spanien. Padel er en blanding af tennis og squash, og er pt en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Padel er nu også kommet til Norden, og der dukker hele tiden mange nye baner og anlæg op, og som kaldes en padelhal.

Hvad er padel, og hvor kan jeg spille det?

Padel, tidligere kendt som padeltennis, er en sport, som bedst kan beskrives som 50 procent af det bedste fra andre ketcher- og batsportsgrene, samt 50 procent sjov, adrenalin, makkerskab, bevægelse og socialt samvær. Sporten er super nem at komme i gang med, og appellerer til en bred målgruppe af udøvere, såvel unge og ældre, som uøvede og handicappede. En padelbane er omgivet af både trådhegn og glas. Begge dele bliver brugt som en aktiv del af spillet. Padel kan spilles hele året rundt under behagelige forhold. Padelhallerne er som regel isolerede, så temperaturen holdes på et jævnt og stabilt niveau året rundt. Ligesom varme og ventilation sikrer et behageligt indeklima.

Fordele ved spillet

Der er rigtig mange fordele ved padel, hvilket også gør spillet helt unikt. Det er en hurtigere og nemmere sport at lære end nogen anden ketchersport. Det er med til at forbedre din reaktionstid og reflekser. Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket også gør det nemmere for børn og begyndere at komme i gang. Det kræver selvfølgelig en indsats at blive god til padel. Padel er dog ikke vildt fysisk krævende, som f.eks. badminton, tennis, fodbold og andre sportsgrene, da underlaget er blødt kunstgræs og ikke hårdt trægulv. Det er en meget social sport, som altid bliver spillet af 4 deltagere.

Praktik

Inde i en padelhal er padelbanen 10×20 meter med et net, der deler banen på midten. Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glas. Resten af toppen af bagvæggene er dækket af metalgitter. Padel spilles med et bat typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk. Padel spilles altid som double. Spillet sættes i gang med en underhåndsserv. Derudover kan man få point ved forskellige indsatser og hændelser, som f.eks. når bolden rammer jorden på modstanderens banehalvdel mere end én gang. Når bolden har ramt jorden en gang, så må den gerne ramme glasvæggene, der omgiver banen, også på egen banehalvdel.

Padel er blev en populær sportsgren, og breder sig med lynets hast. Et slag på tasken er, at der er omkring 10.000 aktive pladespillere, og tallet er konstant stigende.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her