Sådan renser og imprægnerer du fliser og facade

Det er vigtigt at holde vores fliser og facade rene og i god stand, da det er her vi modtager gæster og som oftest også er det første indtryk man får af huset. Derfor er det en god idé at have en ordentlig rengøringsplan, så man sikrer sig at få rengjort og imprægneret fliserne og facaden ordentligt. Her får du nogle tips til, hvordan du kan rengøre og imprægnere fliserne og facaden på en effektiv og skånsom måde:

Rengøring af fliser

For at rengøre fliserne effektivt skal du bruge et rengøringsmiddel med en god rengørings- og efterbehandlingseffekt. Disse rengøringsmidler finder du i et flise- og klinkecenter. Det er vigtigt at du bruger en højtryksrenser til at fjerne snavs og blade fra terrassen. Det gør rengøringen nemmere og effektiv og skåner samtidig fliserne. Hvis du gerne vil læse mere om fliserens og imprægning til billige penge, så kan du gøre det på fliserens.org

Imprægnering af fliser

Du kan imprægnere fliserne og facaden efter behov. Nogle gange er det nok med en gang om året, men det afhænger også af, hvordan dine fliser ser ud. Du kan også vælge at imprægnere fliserne med en ekstra beskyttelse, så de er forseglet nogle år frem. Generelt vil det at imprægnere fliserne gøre dem mere modstandsdygtige overfor vejr, snavs og ekstra slid. Du burde i samme ombæring som rengøringen af dine fliser imprægnere fliserne, så du får mest ud af arbejdet.  Der findes forskellige typer imprægneringer, og det er vigtigt at vælge den rigtige type imprægnering til netop dine fliser. Derudover skal du sørge for at imprægnere fliserne jævnligt, for at sikre at imprægneringen virker optimalt. Det samme gælder for din facade. Imprægneringen du vælger til din facade, skal have en god og effektiv vandafvisende effekt, for at forhindre at vand trænger ind i husets overflader. Her burde du også vælge en vandafvisende imprægnering, som har en effektiv modstandsdygtighed overfor alger. Du kan bl.a. finde effektiv rens og imprægnering af facade i linket.

Få hjælp til arbejdet

Har du ikke mulighed eller tid til at rengøre og imprægnere fliser og facade selv, så kan du få hjælp fra en udefrakommende. Der findes mange selvstændige virksomheder rundt omkring i Danmark, som hjælper med rengøring og imprægnering af fliser og facade. Du kan bl.a. læse mere om imprægnering af fliser på fliserens.org, som er en god portal, hvor du kan finde ud af, hvordan du selv kan rengøre og imprægnere fliser og facade.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her