Sådan bruger du gas til hverdagens gøremål

Dette indhold er sponsoreret

Gas er et af de mest anvendte energikilder i Danmark, og det bruges til mange forskellige formål. Både privat og i industrien. Gas kan være lavet af mange forskellige ting – både olie, kul eller fornybar biomasse. Gasflasker er især populært i hjemmet, hvor det kan bruges til opvarming af luft og vand. Gas kan også bruges til komfurer eller grill – så hvis du eksempelvis skal leje en camping- eller beboelsesvogn, kan du bruge gas til at lave mad udendørs på en gasgrill. Læs mere om gassen mange anvendelsesmuligheder på https://www.primagaz.dk/privat/gasflasker .

Hvad er gasflasker?

En gasflasker er en flaske, der indeholder flydende gas under tryk. En gasflaske har en ventil, hvor gassen kan lukkes ud, og så vil det flydende gas ekspandere op imod 250 gange, når det går fra flydende til gasform. Gasflasker kan fyldes med forskellige gasser, afhængigt af hvilken type gasflaske det er. De fleste gasflasker er lavet af stål eller aluminium. Gasflasker findes i mange størrelser og former. De fleste gasflasker har en kapacitet på 5-50 liter. Når du bruger gasflasker i hjemmet eller i campingvognen er der typisk højest 11 kg. gasflasker, både fordi man bruger knap så meget i industrien, og af sikkerhedsgrunde.

Hvordan anvender man en gasflaske?

Gasflasker kan anvendes til mange forskellige formål. De fleste mennesker kender dem fra deres havegrill, som de bruger til at fyre grillen op med. En fordel ved gas til grillen er, at det ikke oser så meget som kul eller brænde. En gasgrill er nem at tænde og varmeregulere, så du behøver ikke bruge tændvæske. I campingvogne kan gas bruges som energikilde til lys, varme og når du laver mad. Du skal dog være opmærksom på, at gasanlægget og slanger er godkendte og ikke utætte, så der ikke siver gas ud i campingvognen.

Brug en gasflaske til at lave mad på en campingplads

Når man skal lave mad på en campingplads, så er det vigtigt at have en gasflaske med. Gasflasken er med til at give den nødvendige energi til at tilberede maden, og til at holde den varm. Det er dog ikke alle steder, hvor man har adgang til gas, og derfor kan det være en god idé at have sin egn gasflaske med. Løber man tør, kan man altid få byttet til en ny flaske, når man har brug for det. Du kan nemt bytte til en fyldt flaske. Men kun til en flaske af samme type og størrelse. Der er forhandlere over hele landet, så du kan nemt finde et sted, når du skal bytte din flaske.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her