Leje af stillads

Hvis du er interesseret i at leje et stillads, så er du landet på den helt rigtige hjemmeside. Herunder gennemgår vi de vigtigste aspekter, du skal have in mente, når du skal leje et stillads.

leje af stillads

Det kan godt være udfordrende at gennemskue, hvordan stillads leje kan betale sig. Bør man i stedet for købe det? I vores optik er det smartest at leje, og vi vil herunder gennemgå hvorfor.

I denne artikel vil du kunne forvente at lære mere om:

 • Leje af stillads
 • Hvad det koster
 • Hvor højt man må bygge et stillads
 • Hvorfor det egentlig hedder et stillads

Med viden omkring ovenstående er du markant bedre stillet, når du skal foretage leje af stillads.  

Hvad koster det at leje et stillads?

hvad koster det at leje stillads

Det er meget forskelligt, hvad leje af stillads pris man vælger at gå med. Der er en håndfuld danske virksomheder, som lever af stillads udlejning, og ønsker du at få fat på den bedst mulige pris, så skal du sørge for at kende til de behov, du og din virksomhed står med.

Der er mange forskellige slags stilladser. Nogle af de mest almindelige er listet herunder:

 • Jumbo stilladser
 • Stilladstrailer
 • Rullestillads
 • Murerstillads

De forskellige former for stilladser koster også noget forskelligt. Du kan typisk finde priser i følgende intervaller:

 • 100kr – 500kr pr. dag.
 • 501kr – 1.000kr pr. dag.
 • 1.001kr – 2.000kr pr. dag.

Det er sjældent at leje af et enkelt stillads kommer op og koste mere end 2.000kr på daglig basis. Det kommer dog helt an på, hvor meget du har behov for samt hvilken type.

Hvornår skal der bruges et stillads?

Et stillads skal bruges, når der er behov for det. Det lyder måske banalt, men det er om ikke andet sandheden. Skal du og dine medarbejdere op og arbejde i højderne, så er leje af stillads en absolut nødvendighed.

stillads leje pris

Du kan læse mere om opstilling og brug af stilladser hos Arbejdstilsynet.

Find et stillads der passer til din opgave!

Når du har en opgave, hvad end den er erhvervsrelateret eller privat, og du har brug for et stillads, så er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at leje det rigtige stillads. Der findes forskellige typer stilladser. VI har herunder listet nogle af de mest populære typer:

 • Rullestilladser
 • Murebukkestillads
 • Aluminiumsstillads
 • Bukkestillads
 • Skorsensstillads

Som du kan se af ovenstående liste, så er der mange former for stilladser, man kan leje.

Stillads leje kan godt være udfordrende, da der netop findes så mange forskellige typer. Vi vil dog gerne understrege, at det med fordel kan lejes, da du derved sparer penge. Det vil vi gennemgå i det nedenstående.

Stillads leje kan betale sig

Hvis du lige nu står og overvejer, om det kan betale sig med stillads leje, så er svaret enkelt; det kan det i langt de fleste tilfælde.


Det kommer naturligvis an på, hvor meget behov der er for et stillads på årlig basis. Leje kan være smart, hvis du er meget usikker på, hvor ofte du får behov for et rullestillads eller bukkestillads på årlig basis. Kender du derimod efterspørgslen for din arbejdskraft mere eller mindre, så kan det godt betale sig at købe stilladser.

Stillads priser svinger meget, og her kan det godt betale sig at kigge efter et brugt stillads, hvis man gerne vil købe. Ofte fejler et brugt stillads ikke noget, og du vil derfor kunne spare penge set i forhold til, hvis du køber et nyt.

Stillads leje er dog, for det meste, at foretrække for mindre virksomheder samt privatpersoner. Her på siden giver vi dig mulighed for leje af stillads til markedets bedste priser.

Stillads udlejning i hele Danmark – vi guider dig!

Du kan leje stillads i store dele af Danmark. Det er både dejligt nemt og ganske simpelt. Du kan dog hurtigt blive forvirret over de mange udlejningsmuligheder. Derfor gør vi det her hos Leje-af.dk det nemt for dig. Vi giver dig det samlede overblik over leje af stillads i Danmark!

Skal du købe et brugt stillads, så kræver det, at du kan betale prisen kontant. Ved leje af stillads kan du derimod nøjes med at betale få hundrede kroner, hvorefter du ikke selv skal indestå for nogen værdi eller afskrive selve stilladset. Det er en enormt stor fordel for dig, som gerne vil have ro i maven og ikke binde likviditet i byggemateriel.

Leje af stillads pris – få overblikket her!

 • Jumbo stillads: 145kr – 545kr pr. dag.
 • Rullestillads: 225kr – 1.095kr pr. dag.
 • Foldestillads: 185kr – 1.544 kr. pr. dag.

Leje af stillads pris kan være forskellig fra udlejningsfirma til firma. Derfor anbefaler vi altid at tage kontakt til os for at få dagens bedste leje af stillads pris.

Hvor højt må man bygge stillads?

Regler for stilladser:

 1. De må udelukkende opstilles på underlag, der både er fast og bæredygtigt (dette skal du være særligt opmærksom på!)
 2. Bremsemekanisme er et absolut must, hvis der er hjul på stilladset.
 3. Ved stilladser der rager mere end 3 meter op: Selve opstillingen af denne skal foregå med en sagkyndig person. Du skal derudover være opmærksom på, at du og dine ansatte skal have den rette uddannelse indenfor arbejde på og med stilladser.
 4. Du kan læse flere regler om bygge stillads hos Arbejdstilsynet.

Ovenstående er blot et udpluk af de vigtigste stillads regler, der skal følges i Danmark. Følg linket ved punkt 4 for at læse mere fra Arbejdstilsynet omkring stilladser.

Stillads leje til private

Private kan sagtens leje stilladser – du skal dog være særligt opmærksom på de regler, der måtte være i denne forbindelse. Hvad end du er bosiddende på Fyn, Sjælland eller i Jylland, så kan du som privat godt leje stilladser. Dette tilbydes af flere udlejningsfirmaer.

Følgende virksomheder tilbyder blandt andet stillads leje til private:

FirmaUdlejning til private
Poulsen Stillads A/SJa, stillads leje til privat
Nordjysk Lift A/STilbyder både stillads leje til private og erhverv
Billig Stillads Ja, stillads leje til privat
Del-Pin A/STilbyder både stillads leje til private og erhverv

Hvis du ønsker at se, hvordan stillads montage egentlig foregår, så kan vi anbefale at se nedenstående video: