Hvis du er interesseret i at leje et stillads, så er du landet på den helt rigtige hjemmeside. Herunder gennemgår vi de vigtigste aspekter, du skal have in mente, når du skal leje et stillads.
Ønsker du allerede nu at leje et stillads? Så kontakt os herunder, så vil vi straks vende retur med det bedste tilbud på lige præcis det, du efterspørger!
Kan stillads leje betale sig?
Det kan godt være udfordrende at gennemskue, hvordan stillads leje kan betale sig. Bør man i stedet for købe det? I vores optik er det smartest at leje, og vi vil herunder gennemgå hvorfor.
I denne artikel vil du kunne forvente at lære mere om:
- Leje af stillads
- Hvad det koster
- Hvor højt man må bygge et stillads
- Hvorfor det egentlig hedder et stillads
Med viden omkring ovenstående er du markant bedre stillet, når du skal foretage leje af stillads.
Find et stillads der passer til din opgave!
Når du har en opgave, hvad end den er erhvervsrelateret eller privat, og du har brug for et stillads, så er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at leje det rigtige stillads. Der findes forskellige typer stilladser. VI har herunder listet nogle af de mest populære typer:
- Rullestilladser
- Murebukkestillads
- Aluminiumsstillads
- Bukkestillads
- Skorsensstillads
Som du kan se af ovenstående liste, så er der mange former for stilladser, man kan leje.
Stillads leje kan godt være udfordrende, da der netop findes så mange forskellige typer. Vi vil dog gerne understrege, at det med fordel kan lejes, da du derved sparer penge. Det vil vi gennemgå i det nedenstående.
Hvad koster det at leje et stillads?
Det er meget forskelligt, hvad leje af stillads pris man vælger at gå med. Der er en håndfuld danske virksomheder, som lever af stillads udlejning, og ønsker du at få fat på den bedst mulige pris, så skal du sørge for at kende til de behov, du og din virksomhed står med.
Der er mange forskellige slags stilladser. Nogle af de mest almindelige er listet herunder:
- Jumbo stilladser
- Stilladstrailer
- Rullestillads
- Murerstillads
De forskellige former for stilladser koster også noget forskelligt. Du kan typisk finde priser i følgende intervaller:
- 100kr – 500kr pr. dag.
- 501kr – 1.000kr pr. dag.
- 1.001kr – 2.000kr pr. dag.
Det er sjældent at leje af et enkelt stillads kommer op og koste mere end 2.000kr på daglig basis. Det kommer dog helt an på, hvor meget du har behov for samt hvilken type.
Hvornår skal der bruges et stillads?
Et stillads skal bruges, når der er behov for det. Det lyder måske banalt, men det er om ikke andet sandheden. Skal du og dine medarbejdere op og arbejde i højderne, så er leje af stillads en absolut nødvendighed.
Du kan læse mere om opstilling og brug af stilladser hos Arbejdstilsynet.
Stillads leje kan betale sig
Hvis du lige nu står og overvejer, om det kan betale sig med stillads leje, så er svaret enkelt; det kan det i langt de fleste tilfælde.
Det kommer naturligvis an på, hvor meget behov der er for et stillads på årlig basis. Leje kan være smart, hvis du er meget usikker på, hvor ofte du får behov for et rullestillads eller bukkestillads på årlig basis. Kender du derimod efterspørgslen for din arbejdskraft mere eller mindre, så kan det godt betale sig at købe stilladser.
Stillads priser svinger meget, og her kan det godt betale sig at kigge efter et brugt stillads, hvis man gerne vil købe. Ofte fejler et brugt stillads ikke noget, og du vil derfor kunne spare penge set i forhold til, hvis du køber et nyt.
Stillads leje er dog, for det meste, at foretrække for mindre virksomheder samt privatpersoner. Her på siden giver vi dig mulighed for leje af stillads til markedets bedste priser.
Stillads udlejning i hele Danmark – vi guider dig!
Du kan leje stillads i store dele af Danmark. Det er både dejligt nemt og ganske simpelt. Du kan dog hurtigt blive forvirret over de mange udlejningsmuligheder. Derfor gør vi det her hos Leje-af.dk det nemt for dig. Vi giver dig det samlede overblik over leje af stillads i Danmark!
Skal du købe et brugt stillads, så kræver det, at du kan betale prisen kontant. Ved leje af stillads kan du derimod nøjes med at betale få hundrede kroner, hvorefter du ikke selv skal indestå for nogen værdi eller afskrive selve stilladset. Det er en enormt stor fordel for dig, som gerne vil have ro i maven og ikke binde likviditet i byggemateriel.
Leje af stillads pris – få overblikket her!
- Jumbo stillads: 145kr – 545kr pr. dag.
- Rullestillads: 225kr – 1.095kr pr. dag.
- Foldestillads: 185kr – 1.544 kr. pr. dag.
Leje af stillads pris kan være forskellig fra udlejningsfirma til firma. Derfor anbefaler vi altid at tage kontakt til os for at få dagens bedste leje af stillads pris.
Hvor højt må man bygge stillads?
Regler for stilladser:
- De må udelukkende opstilles på underlag, der både er fast og bæredygtigt (dette skal du være særligt opmærksom på!)
- Bremsemekanisme er et absolut must, hvis der er hjul på stilladset.
- Ved stilladser der rager mere end 3 meter op: Selve opstillingen af denne skal foregå med en sagkyndig person. Du skal derudover være opmærksom på, at du og dine ansatte skal have den rette uddannelse indenfor arbejde på og med stilladser.
- Du kan læse flere regler om bygge stillads hos Arbejdstilsynet.
Ovenstående er blot et udpluk af de vigtigste stillads regler, der skal følges i Danmark. Følg linket ved punkt 4 for at læse mere fra Arbejdstilsynet omkring stilladser.
Stillads leje til private
Private kan sagtens leje stilladser – du skal dog være særligt opmærksom på de regler, der måtte være i denne forbindelse. Hvad end du er bosiddende på Fyn, Sjælland eller i Jylland, så kan du som privat godt leje stilladser. Dette tilbydes af flere udlejningsfirmaer.
Følgende virksomheder tilbyder blandt andet stillads leje til private:
Firma |
Udlejning til private |
Poulsen Stillads A/S |
Ja, stillads leje til privat |
Nordjysk Lift A/S |
Tilbyder både stillads leje til private og erhverv |
Billig Stillads |
Ja, stillads leje til privat |
Del-Pin A/S |
Tilbyder både stillads leje til private og erhverv |
Hvor højt må man bygge stillads?
For at opsætte, nedtage eller ændre et stillads på mere end 3 meter skal du have taget en stilladsuddannelse, som varer 1 dag. Hvis stilladset er under 3 meter, må du gerne selv opstille det – også som privatperson. Ønsker du at lære mere om de forskellige stilladsregler for private samt for virksomheder, kan det anbefales, at du kigger på Arbejdstilsynets hjemmeside.
Hvad koster leje af stillads?
Hvis du er interesseret i at leje et stillads, vil du se, at priserne varierer en del afhængig af forskellige faktorer. Det vil altså sige, at stilladsleje priser ikke er faste, da et bukkestillads tilbud kan være en helt anden pris end eksempelvis et tilbud på et almindeligt stillads.
Som regel kan du dog finde stillads leje priser i følgende prisniveauer:
- Mellem 100 kroner og 500 kroner for én dag.
- Mellem 500 kroner og 1000 kroner for én dag.
- Mellem 1000 kroner og 2000 kroner for én dag.
Uanset om du benytter dig af muligheden for leje af rullestillads, leje af bukkestillads eller noget helt tredje vil prisen typisk aldrig overstige 2.000 kroner for en enkelt dag.
Leje af stillads priser kommer dog helt an på hvilke ønsker og behov, du har i forhold til typen af stillads samt, hvor meget stillads du har brug for. Helt generelt vil det naturligvis være billigere for dig at leje et ministillads end, hvis du for eksempel lejer et stort stillads.
Hvilke typer af stilladser findes der?
Førend du lejer et stillads, er det en fordel, at du gør dig nogle tanker om hvilken type af stillads, der vil være bedst til netop din arbejdsopgave. Det er derfor en god idé, at du kender til de forskellige stilladser og ved, hvad der adskiller dem fra hinanden.
Et let facadestillads: Et let facadestillads er et lavt stillads, der maksimalt har to platforme. Facadestilladser er optimale til arbejdsopgaver på lavere facader. Det kan være alt lige fra arbejde med vinduer, nedløb, tagrender eller lignende.
Svært facadestillads: Denne type stillads er større og har en del platforme. Derfor anvendes et svært facadestillads (kan også kaldes et murerstillads) typisk til store og mere krævende opgaver såsom tagarbejde eller murerarbejde.
Rullestillads: Et rullestillads er et let og fleksibelt stillads, som er forsynet med hjul. Disse typer af stilladser er rigtig gode, hvis du har brug for et stillads, som er nemt og hurtigt at rykke rundt på.
Bukkestillads: Et bukkestillads er opbygget af murerbukke og platforme. Derfor er denne type stillads ikke så højt.
Hængestilladser: Et hængestillads bruges som regel, når en opgave skal bygges ovenfra og ned såsom ved arbejdsopgaver på eksempelvis broer.
Skorstensstillads: Denne type stillads benyttes rundt om en skorsten, når der skal foretages arbejde i skorstenen.
Tagstillads: Sådan et stillads benyttes ofte, når der er tale om arbejdsopgaver i forbindelse med bygning af et tag eller en tagrenovering.
Som du kan se, findes der et hav af forskellige stilladser på markedet, som du kan vælge mellem alt efter dit projekt. Dog er det ikke alle stilladser, der er velegnet til brug af privatpersoner, da disse skal håndteres af professionelle stilladsarbejdere.
Hvad skal jeg være opmærksom på, før jeg opstiller et stillads?
Inden du starter med at opstille et stillads, er der nogle ting, du bør være opmærksom på samt have styr på. Først og fremmest skal du naturligvis være sikker på, at alle de nødvendige dele er der, og at disse dele ikke er defekte.
Hvis du går i gang med at opsætte stilladset med det samme, vil det være meget ærgerligt pludseligt at opdage, at du slet ikke kan færdiggøre dit projekt, fordi stilladset er ødelagt eller beskadiget. Er dette tilfældet, skal du aldrig gøre brug af stilladset.
Derudover er det vigtigt, at der altid er en dansk manuel tilgængelig. Dette er rent faktisk lovpligtigt, så sørg for at udlejningsfirmaet har styr på dette. Herved bliver det også nemmere for dig at opstille stilladset på den rigtige måde.
Er der ikke nogen manual, så kontakt udlejningsfirmaet. Du kan også tage et kig på stilladsproducentens hjemmeside, da de typisk vil have alle manualer der.
Hvilke stilladsregler findes der?
Den der opstiller stilladset er ansvarlig, når det kommer til, at opsætningen er korrekt og følger alle de forskellige stilladsregler. Her kan du få et overblik over de vigtigste stilladsregler:
- Bruger du et stillads på over 2 meter, er det påkrævet med et rækværk. Et rækværk skal være opbygget af en håndliste med en højde på 1 meter samt en knæliste ved 0,5 meter.
- Hvis der er lemme på det stillads, du arbejder på, skal de altid være lukkede, når der er personer på stilladset.
- Hvis din arbejdshøjde skal øges, må du aldrig placere kasser, stiger eller andre elementer på stilladset for at kunne nå højere oppe.
- Hvis stilladset er fastmonteret, skal det have et sikkerhedsskilt. Dette skilt skal indeholde forskellige informationer såsom anvendelsesformen samt oplysninger omkring stilladsklassen. Der findes i alt seks forskellige stilladsklasser.
- Arbejder du med et stort stillads, der minimum har en højde på 5 meter og en bredde på 10 meter, skal der være to stigenedgange på alle platforme.
- Hvis stilladset har hjul, skal alle hjul have en bremseklods. Bremseklodsen skal altid benyttes, når stilladset bliver anvendt.
- Et udendørsstillads med en højde på over 10,5 meter skal altid forankres til en væg.
- Når der arbejdes på et stillads, skal det altid være stående på et fast og jævnt underlag. Dette er yderst vigtigt, så stilladset hverken kan vippes eller rokkes frem og tilbage.
Er du i tvivl om nogle af stilladsreglerne, kan du kontakte din kommune. De vil kunne fortælle dig, om du må opstille et stillads. Samtidigt bør du være opmærksom på, at disse stilladsregler kun gør sig gældende her i Danmark, men gælder for både virksomheder samt for privatpersoner.
Fordele ved et stillads
Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for at leje et stillads eller ej? Så kan du sikkert komme nærmere på svaret her. Der findes nemlig en lang række af fordele ved at leje et stillads til din næste opgave, hvor du skal op i højden.
Udover at stilladsudlejning sikrer, at du ikke har besværet med at skulle finde opbevaringsplads til en stor ting, er der også mange andre fordele, du kan tage i betragtning.
Stilladsleje af professionelle stilladsfirmaer gør ligeledes, at du ikke skal kæmpe med at hente et stillads og få det hen til din ønskede placering. De fleste udlejningsfirmaer leverer det direkte til din dør, hvor du herefter kan gå i gang med at opstille det. Herved sparer du en masse tid og plads ved at leje et stillads.
Andre fordele ved at leje et stillads:
- Du behøver ikke at kravle op og ned af en stige hele tiden, når du står oppe i højden.
- Et stillads kan bruges som en praktisk arbejdsplatform, når du har et projekt, der kræver, at du kommer højt op.
- Nogle stilladser har hjul med bremser, så de er nemme at flytte, hvis der er brug for det.
- Det er ofte nemt at samle, opstille samt at nedtage et stillads, da du altid kan få hjælp af det pågældende firma. Desuden vil der også altid medfølge en brugsanvisning.
- Ved at leje et stillads vil du ikke have et skur eller et værksted, der er fyldt til randen af et kæmpe stillads.
Med et stillads er det muligt at klare en masse arbejdsopgaver, som du muligvis ikke havde overskud til, da du ikke havde de rette redskaber. Det kan derfor være den perfekte løsning for enten privatpersoner eller erhvervsdrivende, der i en kortere eller længere periode har brug for et stillads.
Hvad koster stillads?
Stilladspriser varierer meget. Så hvis du er på udkig efter at købe et billigt stillads, kan det være en fordel at tage et kig på et brugt stillads til salg. I de fleste tilfælde vil et stillads, som er brugt, ikke fejle noget, hvorfor du vil kunne spare en del penge fremfor, hvis du vælger at købe et helt nyt. Det er den bedste mulighed, hvis du ønsker at få fingrene i billige stilladser, som du selv ejer.
Er du en mindre virksomhed eller en privatperson, der har behov for et stillads, er stilladsleje dog at foretrække. Det vil økonomisk set ofte være den bedste løsning, da du i dag kan leje et stillads forholdsvis billigt.
Du kan købe stilladser i omegnen af mellem 1000 kroner og 6000 kroner. Dette er dog kun gennemsnitlige priser, så du kan helt sikkert finde nogle, der er dyrere og eventuelt billigere – især hvis du vælger at købe et brugt stillads. Det er som regel det, der bedst kan betale sig, hvis du ikke skal bruge dit stillads i en særlig lang periode samt, hvis du ikke ønsker at leje et stillads.
Vælger du at investere i et stillads, er det vigtigt, at du har flere faktorer in mente. Du skal tage et kig på, om prisen på stilladset inkluderer alt lige fra støtteben til fodlister, stilladssider m.m. Desuden skal du se, hvor mange arbejdsplatforme stilladset har samt, om de er med eller uden lemme. Køber du et brugt stillads, er det essentielt, at du tjekker det grundigt igennem for fejl og mangler.
Skal jeg vælge et stillads eller en stige?
Rigtig mange mindre opgaver kan altid klares ved brug af en stige. Men det er naturligvis også altid muligt at anvende et stillads. Så hvornår skal du vælge et stillads i stedet for en stige, og er det overhovedet nødvendigt?
En god tommelfingerregel er, at når du ikke er sikker på, om du skal vælge det ene eller det andet, så bør du vælge et stillads. Det vil typisk være den løsning, som er mest sikker. En stige er nemlig ikke lige så stabil eller robust som et stillads.
Hvis du skal i gang med en stor arbejdsopgave såsom et male facaden på dit hus eller ordne taget, er det eksempelvis mest sikkert at benytte et stillads. Dette er også tilfældet, hvis underlagt ikke er så jævnt eller fast. Her kan en stige nemlig hurtigt glide eller vælte.
Fordelen ved at vælge et stillads fremfor en stige er desuden, at begge dine hænder vil være frie til at klare arbejdet. Du behøver nemlig ikke bruge den ene hånd til at holde på stigen for at sikre dig, at den står stabilt hele tiden. Dine arbejdsstillinger vil også være bedre på et stillads, så du kan arbejde i længere tid uden at være nødsaget til at skifte stilling.
Hvorfor hedder det stillads?
Et stillads betegnes som værende en arbejdsplatform, som er baseret på et eller flere modulsystemer. Disse kan bygges i etager eller sektioner og stå ved siden af hinanden. Nogle stilladser bliver forankret til eksempelvis en væg ved opstillingen for at sikre, at det står stabilt.
Stilladser kan bruges til et hav af arbejdsopgaver, hvad enten der er tale om arbejde med facader, vinduer, tage eller lignende. De fleste typer af stilladser er i dag lavet af aluminium eller stål.
Sådan vedligeholder du dit stillads
Mange stilladser kræver ikke nogen decideret form for vedligeholdelse, da de er lavet af varmgalvaniseret stål eller rustfrit aluminium. Dog kan et stillads stadig blive fyldt med snavs og skidt, hvorfor du regelmæssigt bør rense dit stillads, så det bliver ved med at se pænt ud.
Der findes flere metoder til, hvordan du bedst muligt kan rense dit stillads. Sommetider kan det være en hurtig og nem proces, da skidtet ryger af med det samme. Dog kan det andre gange være en smule mere krævende, hvis der eksempelvis sidder indtørret mørtel på stilladset.
Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du bedst muligt vedligeholder og renser dit stillads, får du nogle gode råd her:
Sådan renser du et aluminiumsstillads:
- Start med at rense rammerne og platformene for alt skidtet såsom indtørret mørtel. Her kan du gøre brug af en gummihammer eller en rørepind. Hvis skidtet ikke fjernes af dette, kan du lave en blanding af salt og eddikesyre for at se, om denne blanding kan fjerne de genstridige pletter. Bruger du en hammer, skal du sikre dig, at du ikke rammer stilladset, så det bliver beskadiget.
- Når du har gjort dette, skal du i gang med at rense trætrallerne. Disse skal renses på præcis samme måde som rengøringen af platformene og rammerne.
- Har stilladset hjul, kan du gøre brug af en højtryksspuler for at fjerne al skidt og snavs. Du kan naturligvis også prøve blot at bruge en klud med vand på for at se, om det kan fjerne det hele.
Sådan renser du et stålstillads:
- Start med at rense platformene og rammerne for skidt såsom indtørret mørtel. Her skal du bruge enten en rørepind eller en gummihammer. Vær opmærksom på, at du ikke skal anvende hammeren direkte på selve stilladset, da du herved kan risikere, at det bliver beskadiget.
- Ønsker du at fjerne al skidt og støv fra stilladset, kan du anvende en højtryksspuler. Det sikrer, at du kommer ind i alle kanter, revner og hjørner. Du kan naturligvis også altid anvende en våd klud. Dette er dog mere tidskrævende, men kan være en mulighed, hvis du ikke har en højtryksspuler.
- Trætrallerne på stilladset skal renses på samme måde som beskrevet ovenover.
- Til sidst skal du rense hjulene (hvis der er hjul på stilladset). Det kan du gøre med enten en højtryksspuler eller en våd klud alt efter, hvad du har ved hænderne.
Gode tips til at forlænge levetiden på dit stillads:
- Opbevar altid stilladset i et skur, i en garage eller under et halvtag. Det er vigtigt, at det opbevares i tørvejr, da det ellers hurtigere bliver slidt.
- Hvis stilladset er beskidt, så sørg for altid at rense det. Du kan eksempelvis rense stilladset hver gang, du har brugt det.
- Er stilladset beskadiget, så få det ordnet på en korrekt måde. Der er ingen grund til at bruge små og hurtige løsninger, da det i sidste ende kan gøre mere skade end gavn.
- Husk at du hvert år skal få stilladset efterset af en sagkyndig. Dette er lovpligtigt.
- Når du arbejder på et stillads, bør du altid gøre brug af diverse former for sikkerhedsudstyr. Dette er ikke kun mest sikkert for dig, men også for selve stilladset.
Hvilket firma skal jeg leje et stillads fra?
Der findes masser af stilladsfirmaer i hele Danmark, så der er nok at vælge mellem, hvis du skal leje et stillads. Leje af stillads i Nordjylland, på Fyn, på Sjælland, i Nordsjælland eller andre steder i Danmark kan virke uoverskueligt, når nu der er så mange muligheder. Så hvordan finder du ud af, om du skal leje et stillads fra det ene eller det andet firma?
Det bedste råd er, at du vælger et firma, som er medlem af Byggegarantifonden. Samtidigt er det værd at sikre, at firmaet har erfarne montører, som er uddannede. Herved kan du være sikker på, at du ender med et stillads, der er opstillet på den helt korrekte måde, hvis du ikke selv skal stå for dette.
Samtidigt skal du altid læse kontrakten med firmaet meget grundigt, så du ved, hvad du går ind til. Dette er især vigtigt, når det kommer til, hvem der har ansvaret, hvis der eksempelvis sker nogle materielle skader eller, hvis du selv kommer til skade ved brug af stilladset.
Lej et stillads i hele Danmark til dit projekt
Leje af stilladser i Århus, Aalborg, Odense, København eller andre byer i Danmark er altid muligt. Det er bare med at finde et stilladsfirma i dit lokalområde for at se, hvad de kan tilbyde dig. Der er derfor rig mulighed for at finde et stillads, du kan leje, nær dig. Men inden du giver dig i kast med at leje et stillads, er det værd at undersøge følgende faktorer:
- Kan du stole på stilladsfirmaet? Virker det troværdigt?
- Har firmaet gode anmeldelser fra tidligere kunder? Og hvad har de skrevet om deres oplevelse med firmaet?
- Hvilke priser har dette firma fremfor andre firmaer i samme område?
Disse faktorer kan være med til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige stilladsfirma, som du føler dig tryg ved at bruge.
Hvordan lejer jeg et stillads?
Hvis du har en internetforbindelse, vil det være nemt at leje et stillads til din næste opgave. Du skal blot lave nogle søgninger på internettet og se, hvad der kommer op i dit område. Hvis du skal bruge et stillads derhjemme, kan du blandt andet søge på ”stillads leje til private”.
Dog er det en fordel at få et overblik over alle dine muligheder samt gode råd, inden du kommer alt for godt i gang. Og det er lige netop, hvad vi giver dig her. På den måde kan du altid være sikker på, at du ender med at leje et stillads til lige præcis dine ønsker og behov.
Med den rette viden om stilladser kan du nemmere finde de firmaer, du ønsker at tage kontakt til. Herefter kan du lave en aftale med dit valgte firma, hvor de vil komme ud til den ønskede placering og opstille stilladset for dig. Det er derfor meget nemt at leje et stillads i dag, når først du har fundet det firma, du ønsker at leje stilladset hos.
Eje vs. leje et stillads – hvad er bedst?
Om det er en fordel at leje eller eje et stillads, kommer i sidste ende an på dine præferencer. Hvis du kun skal bruge et stillads et par gange årligt, er der ingen grund til at investere i et stillads. Men hvis du skal bruge det jævnligt og nærmest hver dag, kan det sagtens være, at du skal overveje at købe et stillads.
Der er derfor ikke noget fast svar på, om det er bedst at eje eller leje et stillads. For det afhænger nemlig kun af dine behov samt, hvor meget du skal bruge et stillads. At leje et stillads vil dog være den bedste løsning for de fleste mennesker, da det også vil være billigere. Der findes en del stilladsfirmaer, som fokuserer på udlejning af stillads til private og for erhvervskunder.