Leje af skurvogn

At leje en skurvogn kræver flere overvejelser, da du først og fremmest skal finde ud af, hvad du har behov for. Når det er gjort, skal du undersøge andre faktorer såsom pris, opstilling m.m. Vi har gjort det nemt for dig at finde alle de oplysninger, du har brug for, inden du giver dig i kast med at leje en skurvogn. Læs med videre her og kom godt i gang.

Hvad er en skurvogn?

En skurvogn er et skur på hjul, der står på en slags vogn. Der er mange håndværkere, som benytter en skurvogn i deres dagligdag, når de opholder sig på en byggeplads. De bruger den, når de skal på toilettet, søge ly for regnvejr, spise deres madpakke m.m.

Da en skurvogn har hjul, er den utrolig nem at flytte fra sted til sted, fordi den ikke skal bugseres på en lastbil. Skurvognen kan flyttes ved at koble den efter et passende køretøj. Er skurvognene ikke indregistreret, skal dette dog ske ved 30 km/t.

Du har to valgmuligheder, når du vil leje en skurvogn til et eller andet formål, da der findes følgende typer:

 • En let skurvogn med afløbsfrit toilet. Det vil sige, at den ikke skal tilsluttes vand og en kloak.
 • En skurvogn med et rigtigt toilet og bad. Det vil sige, at den skal tilsluttes vand og en kloak.

Hvad koster det at leje en skurvogn?

Der er en del faktorer, som spiller ind i forhold til prisen for at leje en skurvogn. Det er derfor ikke så nemt at komme med en helt eksakt pris, når spørgsmålet om, hvad det koster at leje en skurvogn melder sig.

Da der findes flere forskellige firmaer, der lejer skurvogne ud til private, kan du ende ud med varierende priser alt efter, hvem du spørger. Der er nemlig ikke en fast pris på leje af skurvogne. Prisen for at leje en skurvogn afhænger ligeledes af, om du har brug for skurvogn leje på Sjælland, på Fyn eller i Jylland.

I bund og grund afhænger prisen af skurvognens størrelse, dens faciliteter, hvor længe du ønsker at leje den samt, om det er en skurvogn som bolig, du er på jagt efter eller, om den skal bruges til andre formål.

De fleste lejer en skurvogn i forbindelse med, at de skal bygge nyt eller totalrenovere en ejendom. Det er derfor vigtigt at medregne prisen i ens budget for byggeriet, når du skal leje en skurvogn, så det ikke bliver en udgift, der kommer bag på dig.

Hvis du eksempelvis lejer en skurvogn, der er i stand til at rumme 4-8 personer, ligger prisen i omegnen af:

 • 100 – 400 kr. pr. dag
 • 500 kr. for en weekend
 • 000 – 5.000 kr. for en måneds leje

Det er altså vigtigt, at du på forhånd har en vis fornemmelse for, hvor længe du tænker, at du har brug for at leje skurvognen, da prisen har indflydelse på dette.

Hvad koster en skurvogn?

Hvad det koster selv at købe en skurvogn kommer også an på en del forskellige ting, da der er mange variabler. Det er naturligvis selve størrelsen og faciliteterne, der har den største betydning for prisen.

En skurvogn sælges flere steder. Det kan være en helt ny skurvogn, en brugt skurvogn eller måske endda en billig skurvogn, hvis du er ligeglad med standen. Der er selvfølgelig forskel på prisen i forhold til, om det er en brugt eller en ny skurvogn. De fås derfor i mange forskellige prisklasser, da det også kommer an på de førnævnte faktorer.

Du kan eksempelvis købe en skurvogn med plads til fire personer, der indeholder bad, toilet, to skabe til hver og en spisestue for cirka 100.000 kr. inklusiv moms.

Her kan det være en fordel at regne lidt på dette i forhold til den billigste pris på leje af skurvogn med bad. Hvis det eksempelvis koster de 3.000 kr. pr. måned at leje en skurvogn med et bad, betyder det, at du skal have brug for skurvognen i minimum 33 måneder førend, at det kan betale sig at købe en. Du bør derfor kun købe en skurvogn, hvis du har meget brug for en – ellers kan det ikke betale sig.

Hvad koster det at flytte en skurvogn?

Er du den heldige ejer af en skurvogn, som skal flyttes? Du har måske ikke lige muligheden for selv at gøre dette, da du ikke har et passende køretøj til formålet. I disse tilfælde er det naturligvis rart at vide, hvad det koster at få andre til at gøre det for dig.

Hvad den endelig pris bliver for flytningen af skurvognen kommer an på din skurvogn, hvilken størrelse den har, hvad den vejer, hvor langt den skal flyttes m.m. Som regel ligger prisen for flytning af en skurvogn et sted mellem 1.000 kr. og 2.000 kr.

Hvad betyder skurvogn?

Skurvogn betyder et skur sat oven på en vogn med hjul, så den er nem at flytte på. I tidernes morgen var det nemlig bogstaveligt talt et træskur, der bare var placeret på rammen til en vogn, så skuret nemt kunne trilles afsted.

I dag er en skurvogn langt mere moderne. Den er fremstillet af glasfiber, den er isoleret, og så kan den have faciliteter som køkken, bad, soverum og stue. Den moderne mobile skurvogn er altså langt lettere og minder mest af alt om en firkantet udgave af en campingvogn.

Hvad vejer en skurvogn?

En skurvogn kommer i mange forskellige størrelser og herved også vægtklasser. Typisk vejer de mellem 1000 og 2500 kilo. Der er derfor nogle skurvognregler, når du skal køre med den efter et køretøj.

Disse skurvognregler handler blandt andet om, hvor tung den skurvogn du skal køre med må være, og hvornår du har erhvervet dit kørekort. Alt efter skurvognens vægt og køretøjet, der skal trække den, kan de fleste skurvogne dog flyttes fra et sted til et andet med et helt almindeligt B-kørekort.

Hvis den tilladte totalvægt af køretøjet og skurvognen er på over 3500 kilo, skal du have et trailerkørekort for at følge reglerne.

Hvornår skal der være skurvogn?

Skal du have håndværkere på besøg i under tre dage, skal der ikke være en skurvogn til rådighed for dem. Du skal bare sørge for, at de har mulighed for at benytte et toilet, og at de kan indtage deres mad et passende sted. Desuden skal håndværkerne kunne komme til en håndvask samt have mulighed for at opbevare deres beklædning og personlige ejendele.

Hvis håndværkerne skal arbejde for dig i mere end tre dage, er der en række krav fra Arbejdsmiljøloven, som skal overholdes. Når Arbejdsmiljøloven træder i kraft, kan det blandt andet indebære, at der eventuelt skal opstilles en skurvogn til håndværkerne.

Du har brug for en skurvogn til håndværkerne, hvis du ikke kan etablere de samme forhold i en kælder, tilbygning, et skur eller lignende, som en skurvogn kan tilbyde. Det vil sige, at disse faciliteter skal have nøjagtig den samme standard som en skurvogn og opfylde de krav, der er til sådan en.

Hvor må man opstille en skurvogn?

Der er ingen regler for opstilling af skurvogn på privat grund. Skal du derimod opstille en skurvogn på vejen, er det vejlovgivningen, du skal forholde dig til. Den siger, at det ikke er lovligt at sætte en skurvogn ude på vejen. Den må heller ikke stå på selve fortovet. Har du ikke mulighed for at sætte skurvognen på din egen private grund, skal du i gang med at søge tilladelse hos den kommune, du bor i.

De fleste kommuner henstiller til, at skurvogne skal være på privat grund, da de henholder sig til vejlovgivningen, hvor det ikke er tilladt at placere skurvogne på vejen på grund af trafiksikkerhedsmæssige hensyn. Det kan derfor være lidt af en proces at få en tilladelse, da det ofte er en dispensation, der skal til.

Hvem har ansvar for, at der er en skurvogn?

Ifølge Arbejdsmiljølovens krav til arbejdsmiljø og sikkerhed er det bygherren, der har ansvaret for, at byggepladsen er indrettet således, at den opfylder alle krav og regler. Det vil altså helt lavpraktisk sige, at hvis du skal have bygget på din private grund, er det dig, der er bygherren. Derved er det dit ansvar.

Du skal derfor sørge for, at der er de påkrævede faciliteter til håndværkerne. Det gør du naturligvis bedst ved at leje en skurvogn, der er indrettet, så den lever op til kravene. Lovgivningen siger ligeledes, at du ikke har mulighed for at overdrage ansvaret til eksempelvis det firma, du har fået til at udføre byggeriet.

Opstår der problemer undervejs i forbindelse med arbejdsmiljøforholdene såsom, at der ikke er en skurvogn til rådighed, så henvender Arbejdstilsynet sig direkte til dig som bygherre og derved arbejdsgiver. Det er derfor en god idé at være meget opmærksom på, at alle krav er opfyldt til punkt og prikke under dit byggeri, så du ikke skal bruge tid på unødige opgaver.

Hvilken skurvogn skal du vælge?

Hvilken skurvogn du skal vælge kommer helt an på, hvad formålet med skurvognen er. Du bør derfor stille dig selv en række spørgsmål, inden du går i gang med at leje en skurvogn. På den måde får du nemlig lige præcis den skurvognstype, som passer til det, du skal bruge den til.

Har du brug for en skurvogn, så tænk over følgende, inden du begynder at leje den perfekte skurvogn for dig:

 • Hvor mange personer, skal der være plads til?
 • Hvor længe skal skurvognen være i brug?
 • Hvilke faciliteter har du behov for?
 • Hvor meget komfort skal den indeholde?
 • Skal der være plads til at spise?
 • Skal der være både bad og toilet?

Hvad du i sidste ende har brug for i skurvognen handler om dine præferencer, og hvad den skal bruges til. Skal du for eksempel bruge den som hjemmearbejdsplads, fordi du ikke har plads i din eksisterende bolig? Det kræver andre faciliteter end, hvis skurvognen skal benyttes af håndværkere på en byggeplads. Er du ude i leje af skurvogn til beboelse, er der igen andre krav og ønsker til skurvognen.

Bør jeg købe eller leje en skurvogn?

Det kan faktisk være en økonomisk fordel at investere i en skurvogn frem for at leje den. Du kan finde en skurvogn til en fornuftig pris, som svarer til at leje en skurvogn i 1 år. Det er almindeligvis de færreste private kunder, der har behov for at leje en skurvogn i et år eller mere. I disse tilfælde vil det rent økonomisk bedre kunne betale sig at leje en.

Skurvogn udlejning i hele Danmark – vi hjælper dig!

Det er muligt at leje en skurvogn mange steder rundt omkring i Danmark, når du står og skal bruge en til et eller andet formål. Der er så mange steder, at du har frit valg på alle hylder. Det kan derfor være, at du synes, det er en smule forvirrende at få styr på.

Har du brug for kyndig hjælp til at leje en skurvogn, så lad Leje-af.dk hjælpe dig på bedste vis. Vi guider dig gerne gennem hele processen, så du kan få ro til at koncentrere dig om andre ting.

Har du brug for at få det forkromede overblik, så er vi eksperter i at skabe lige præcis det overblik, du har brug for. Du kan derved være sikker på, at når du lejer en skurvogn, så opfylder den alle dine behov og lever op til dine forventninger.

Udlejning af skurvogne til private

Er du en privat kunde, så lej en skurvogn hos et firma, der har skurvogn udlejning til private. Udlejning af skurvogne til private kan lade sig gøre mange steder rundt omkring i landet. Det bør derfor ikke være så svært, som du måske umiddelbart tænker.

Lej en skurvogn hos et firma du føler dig tryg ved. Om du er tryg ved firmaet eller ej, kan du finde ud af ved at kontakte de respektive udlejningsfirmaer personligt og få en snak med dem.

Her kan du finde ud af, om de er hjælpsomme og gode til at svare på dine spørgsmål samt, om de kan oplyse dig om det, du har brug for. Du kan ligeledes gå ind på deres hjemmeside for at se, om siden ser professionel ud samt, om der er nogle kundeudtalelser.

Disse firmaer har skurvogne til leje til private:

Firma                                                                             Udlejning

Mobilhouse.dk – Tilbyder leje af skurvogne til både private og erhverv

Gsv.dk – Tilbyder leje af skurvogne til både private og erhverv

Cito-as.dk – Tilbyder leje af skurvogne til både private og erhverv

Lejenskurvogn.dk – Tilbyder leje af skurvogne til både private og erhverv

  OK

  Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her