Leje af rullestillads

Nogle projekter er komplet umulige at komme i gang med, hvis du ikke har et rullestillads til rådighed. Men hvis du ikke allerede har et stillads ved hånden, skal du muligvis ud og leje et rullestillads. Hvis du er på udkig efter at leje et rullestillads, så er du havnet det helt rigtige sted. I de nedenstående afsnit gennemgår vi alle de vigtigste ting, du skal vide, når du ønsker at leje et rullestillads.

Hvad er et rullestillads?

Et rullestillads er ligesom et helt almindeligt stillads. Det er med til at sikre, at du kan arbejde oppe i højden på en sikker, stabil og dermed forsvarlig måde. Den eneste forskel på et almindeligt stillads og et rullestillads er, at rullestilladset er nemt at flytte rundt på, da det står på hjul.

Rullestilladser er altså en meget mere fleksibel løsning end et almindeligt stillads, der står fast. Desuden er et rullestillads typisk fremstillet af aluminium, hvilket gør, at det ikke vejer så meget. Dette har også en indflydelse på, hvor let det er at rulle rundt med fra sted til sted.

Fordelen ved at benytte et rullestillads, når du arbejder oppe i højderne, er, at det er opbygget som en slags høj trappe med støtter. Det er ikke særlig bredt, men da du hurtigt kan flytte det, kan det være en oplagt mulighed at benytte et lille rullestillads.

Det gør derfor et stillads af denne type til den optimale løsning for gør-det-selv-manden eller for virksomheder uanset, om der er tale om opgaver såsom at male gavle, vindskeder, højtliggende lofter eller lignende arbejde.

Hvad koster det at leje rullestillads?

Hvad det koster at leje et rullestillads kommer meget an på typen, højden og kvaliteten. Derudover har faktorer såsom størrelsen, om stilladset skal tilpasses på nogle områder samt, om det eksempelvis skal være et Jumbo rullestillads eller fra en anden producent også en indflydelse på prisen.

Sidst men ikke mindst varierer prisen også i forhold til, hvor længe du ønsker at leje rullestilladset, og hvor langt det skal transporteres til din ønskede placering fra udlejningsfirmaets adresse.

Skal du bruge et indendørs rullestillads, skal du regne med en pris på mellem 150 kroner og 350 kr. pr. dag for et enkelt modul. Lejer du rullestilladset flere dage i træk, kan du ofte få det billigere pr. dag.

Er det derimod et af de helt store udendørs rullestilladser, du har brug for, kan det komme til at koste dig op til 1500 kr. pr. dag.

Da prisen varierer en del afhængig af ovenstående faktorer, er det en god idé nøje at overveje dine behov. Du kan eksempelvis tage en snak med flere udlejningsfirmaer for at se, hvad de råder dig til at vælge samt hvilke priser, de har på leje af et rullestillads. Sommetider har nogle firmaer også et godt rullestillads tilbud.

Hvad kan et rullestillads bruges til?

Har du brug for fleksibilitet og mobilitet for at kunne udføre en opgave i højden, er det et rullestillads, du skal have fat i. Et rullestillads er nemlig et yderst mobilt og fleksibelt stillads fremfor eksempelvis en stige eller et almindeligt stillads.

Et rullestillads er perfekt til alverdens forskelligartede opgaver indendørs såvel som udendørs, når du skal arbejde oppe i en given højde.

Typisk bruges et rullestillads, når du skal have adgang til et mindre arbejdsområde. Det kan eksempelvis være, hvis et hus skal males fra top til tå, hvis tagrender skal skiftes, eller hvis højtsiddende vinduer skal males.

Hvor højt må et rullestillads være?

Hvis du ønsker at gøre brug af et rullestillads, er der flere rullestilladsregler, du skal være opmærksom på.

Overstiger stilladset en højde på 3 meter, skal du have en person med en speciel tilladelse, der står for opsætning af rullestilladset. Det er også denne person, som skal ændre samt nedtage stilladset. For at opnå denne specielle tilladelse skal personen have gennemgået en 1-dags stilladsuddannelse. Herefter kan personen forestå de tre førnævnte ting.

På grund af grænsen med de 3 meter er det yderst vigtigt, at du vælger et rullestillads ud fra den eller de specifikke opgaver, du skal i gang med. For at få den mest optimale arbejdshøjde skal du kigge på opgaven. Det giver nemlig ikke nogen mening at leje et rullestillads, der eksempelvis mangler en meter i højden for, at du kan få ordnet dit projekt.

Når du skal leje et rullestillads, er der oplyst en arbejdshøjde. På trods af dette bør du tage et nærmere kig på, hvad platformshøjden er. Herved får du nemlig oplyst ståhøjden og kan efterfølgende finde ud af, hvor højt du i bund og grund kommer op.

Den arbejdshøjde, som udlejningsfirmaerne oplyser, kan variere fra firma til firma. Typisk er den oplyste arbejdshøjde skudt til at være cirka 2 meter højere end stilladsets platform.

Et godt tip er derfor, at du kan finde ud af, hvor højt rullestilladset skal være ved at gøre følgende: Hold en tommestok op mod der, hvor du skal arbejde (gavlens højeste punkt, tagrenderne m.m.). Den målte afstand fra din strakte arm til arbejdsområdet, er den afstand, som skal være fra underlaget (gulv, jorden m.m.) til den platform, du skal stå på.

Er du det mindste i tvivl om, hvor højt rullestilladset bør være, kan du kontakte et firma, som specialiserer sig inden for udlejning af rullestilladser. De kan hjælpe dig med alle de gode råd og den vejledning, du har brug for.

Hvornår skal et rullestillads forankres?

Det er naturligvis altid godt at være forberedt på, hvornår et rullestillads skal forankres, så du hele tiden arbejder under de mest sikre og optimale forhold.

Hvis rullestilladset er stillet op indendørs og har en længde, der er på mindre end 4 meter, skal det beregnes til at kunne klare en horisontal kraft på 0.3 kN ved øverste dæk og sikres mod at vælte med en faktor på 1.5. Du bør derfor forhøre dig nærmere hos udlejningsfirmaet, hvad det betyder i dit tilfælde.

Skal du selv montere et rullestillads udendørs, bør der foreligge en monteringsvejledning. Gør der ikke det, skal der udføres en beregning af stilladsets stabilitet.

Almindeligvis kan rullestilladser bruges ved en moderat vindpåvirkning. En moderat vindpåvirkning er, når vindstyrken ligger på op til 12.4 m/s. Kommer vindstyrken over 12.4 m/s, skal rullestilladset sikres. Når et rullestillads skal sikres, skal det foregå med en ballast, forankring eller ved hjælp af støtteben. Sidstnævnte kræver dog en del mere plads.

Bør jeg købe eller leje rullestillads?

Om du bør købe eller leje et rullestillads, er meget op til dig. Men hvis du kun skal bruge det en enkelt eller få gange, er det ikke altid nødvendigt at investere i et rullestillads – også selvom der er tale om et brugt rullestillads. Finder du et billigt rullestillads til salg, skal du ligeledes have med i dine overvejelser, at det fylder en del, når det skal opbevares.

Du kan eventuelt sætte dig ned og regne på hvor mange dage, du kan leje et rullestillads sammenlignet med et nyt rullestillads pris.

Når du har styr på det, er det værd at overveje, hvor mange dage om året du reelt set har brug for et rullestillads. På den måde kan du lynhurtigt finde ud af, om det bedst kan betale sig at leje eller eje et rullestillads.

Hvornår er det en god idé at vælge et rullestillads?

Det er en god idé at vælge rullestillads leje, når du gerne vil:

 • Arbejde mere sikkert ved at stå på en platform fremfor på en stige.
 • Have mulighed for at stille maling eller lægge værktøj på en platform, så det er nemmere at få fat i.
 • Være i stand til at arbejde på et større område i forhold til, hvis du står på en stige.
 • Kunne flytte rundt fra arbejdsområde til arbejdsområde på en nem måde.
 • Kunne ordne en større flade af gangen, før du skal op og ned.
 • Spare tid og kræfter i forhold til at bruge eksempelvis en stige.

Fordele og ulemper ved et rullestillads

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at leje et rullestillads, som du kan tage med i dine overvejelser, inden du springer ud i det. Ved at overveje både fordelene og ulemperne får du et billede af, om det er en løsning, der er fordelagtig for dig.

Fordele ved rullestilladser:

 • Du kan nemt stille et rullestillads op.
 • Du har let ved at flytte rundt på rullestilladset.
 • Et rullestillads vejer ikke lige så meget som et almindeligt stillads.
 • Du får en god og stabil platform, hvor du kan arbejde sikkert.

Ulemper ved rullestilladser:

 • Du får ikke en ideel løsning til en stor opgave med et rullestillads.
 • Du kan typisk ikke folde et rullestillads sammen.
 • Du kan finde mere håndterbare stilladsløsninger end et rullestillads.

Det skal du være opmærksom på ved leje af et rullestillads

Når du skal til at arbejde på et rullestillads, er det meget vigtigt, at du sætter dig ind i alle de sikkerhedsmæssige forholdsregler, så du kan arbejde sikkert. Det er kort sagt vigtigt, at du tænker dig godt om og giver dig tid til at gennemgå rullestilladset, inden du begynder at bruge det.

Her er lidt tips til, hvad du skal være opmærksom på:

 • Tjek om låseanordningerne virker, som de skal.
 • Er der noget, der sidder løst?
 • Forefindes der defekter på rullestilladset?
 • Sørg for et sikkert underlag ved eventuelt at bruge fliser.
 • Arbejdstilsynet foreskriver, at stilladser over 2 meter skal have et gelænder.
 • Brug altid støttebenene.
 • Saml rullestilladset nøje efter monteringsvejledningen. Brug ikke stilladset, hvis der mangler dele, når du samler det.
 • Rullestilladser med mærket EN 1004 er din garanti for, at stilladset efterlever de europæiske sikkerhedskrav.

Udlejning af rullestillads i Danmark – vi guider dig!

Du kan finde mange steder, hvor de gør sig i udlejning af rullestilladser i Danmark. Det betyder, at det er nemt for dig at komme i kontakt med forskellige firmaer, når du har tænkt dig, at du vil leje et rullestillads.

At der er så mange steder at vælge mellem, kan naturligvis give anledning til, at du synes, det er en jungle at finde rundt i. Det kan det også godt være, hvis det er første gang, du skal leje et rullestillads. Det kan være svært at finde ud af, hvor du skal starte henne. For hvilke firmaer er gode at leje rullestilladser af, og vil du få et rullestillads, der passer til din opgave?

Det kan dog blive nemmere for dig, hvis du bruger Leje-af.dk. Vi giver dig nemlig et overblik over alle de ting, du bør vide, inden du lejer et rullestillads. Det sikrer, at du bliver klædt på til at tage den rette beslutning, når du skal leje et rullestillads.

Leje af rullestillads til private

Mange tror, at det at leje et rullestillads kun er for professionelle håndværkere, som har et CVR-nummer og som skal lave ting for kunder, der kræver, at de er oppe i et højere luftlag. Sådan forholder det sig heldigvis ikke. Det er nemlig også muligt for private at leje et rullestillads i kortere eller længere tid.

Når du som privatperson ønsker at leje et rullestillads, finder du udlejningsfirmaer spredt rundt i hele Danmark. Du har derfor rig mulighed for at finde et rullestillads til leje. Du bør dog begynde at henvende dig til udlejningsfirmaerne i god tid, inden du skal bruge stilladset. På den måde sikrer du, at de har nogle stilladser til rådighed, som ikke er lejet ud til andre privatpersoner lige, når du står og skal bruge et rullestillads.

For at finde ud af hvilket udlejningsfirma, der er det bedste for dig, så kontakt dem, du synes er interessante. Du kan eventuelt tage et kig på de forskellige firmaers hjemmesider og læse mere om dem. Her kan du nemlig ofte se, hvilke erfaringer andre kunder har haft, når de har lejet et rullestillads.

Disse firmaer har rullestilladser til leje til private:

Firma                                                                            Udlejning

Hcfarver.dk – Tilbyder både leje af rullestillads til private og erhverv

Nordjysklift.dk – Tilbyder både leje af rullestillads til private og erhverv

Jmtrykluft.dk – Tilbyder leje af rullestillads til både private og erhverv

Loxam.dk – Tilbyder leje af rullestillads til både private og erhverv

  OK

  Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her