Leje af minigraver

En minigraver er et alsidigt og optimalt redskab, der kan bruges til et hav af forskelligartede opgaver enten i virksomheder eller hjemme hos dig selv.

Minigravere kan anvendes til både at grave ud til terrasser, fundamenter eller indkørsler, men kan også bruges til en del andre ting. Det kan eksempelvis være at fjerne stubbe, nedgrave stolper eller lignende. Med en minigraver kan du udføre ellers tidskrævende og krævende opgaver på en del kortere tid.

Så hvis du er på udkig efter at leje en minigraver, skal du læse med videre her. Vi tager et kig på alle de ting, der er værd at vide for dig, hvis du overvejer at leje en minigraver til dine projekter.

Hvad er en minigraver?

En minigraver er den perfekte løsning til mindre projekter, hvor der er behov for at grave eller lignende. Hvis du eksempelvis skal lave en udgravning eller flytte tunge materialer fra et sted til et andet, kan en minigraver være den bedste mulighed.

Herved bliver arbejdet klaret mere effektivt samt på en meget lettere måde end, hvis du vælger at gøre det med håndkraft. Du skal nemlig ikke selv bruge en masse tid på at ordne alt det tunge arbejde.

Hvad koster det at leje en minigraver?

Leje af minigraver prisen varierer en del, da det kommer an på flere forskellige faktorer. Hvis du vælger et leje de mindste minigravere, vil det typisk koste mellem 800 kroner og 2.500 kroner pr. dag. Vælger du at leje minigraveren i en længere periode, vil du ofte kunne få et godt tilbud.

Den typiske pris på leje af en minigraver er dog på omkring 1.200 kroner om dagen inkl. moms. Naturligvis kommer det an på selve firmaet, leveringen, selve minigraveren samt, om du ønsker noget tilbehør til den m.m.

Er der behov for tilbehør, vil det koste en smule mere. Her tager mange firmaer 100 kroner pr. dag for dette. I nogle tilfælde kan det sagtens være inkluderet i prisen, mens det også kan koste enten mere eller mindre.

Hvad kan en minigraver bruges til?

Som tidligere nævnt er en minigraver en fleksibel maskine, der kan benyttes til en lang række af praktiske opgaver. Du kan blandt andet bruge en minigraver til følgende projekter:

 • At grave ud til en terrasse
 • At grave ud til et fundament
 • At grave ud til en indkørsel
 • At lægge fliser
 • At fjerne stubbe
 • At grave stolper ned
 • Og mange andre opgaver

Da minigravere kan forsynes med forskellige former for tilbehør og udstyr, betyder det, at du kan bruge den til mange opgaver. De er desuden nemme at betjene, hvilket altid er en fordel.

Selvom en minigraver ofte er af en mindre størrelse sammenlignet med store gravemaskiner, er de stadig ret kraftfulde. Det betyder, at de kan klare et væld af opgaver og flytte forholdsvis store og tunge læs samt materialer.

Hvad er fordelene ved en minigraver?

Som navnet antyder er en minigraver en mindre udgave af en stor gravemaskine. Og dette er der rigtig mange fordele ved.

Denne type maskine kan nemlig nemmere komme rundt omkring på diverse byggepladser eller hjemme hos dig selv. Dette er bestemt en fordel, hvis pladsen er trang, så du er nødt til at køre forsigtigt rundt, da du ikke har meget plads at gøre godt med.

Naturligvis kan en minigraver ikke flytte rundt på lige så tunge og store materialer på en gang i forhold til en større gravemaskine. Men i stedet kan den nemmere komme rundt i diverse hjørner og kroge. Samtidigt er den også nemmere at betjene og håndtere end andre typer af gravemaskiner.

Hvis du har en mindre have eller, hvis du sommetider arbejder med haver eller med anlægspladser, er det værd at overveje en minigraver. Den fylder nemlig ikke særlig meget, så den er også nemmere at opbevare, når den ikke er i brug.

En anden ting, som er værd at nævne, er, at en minigraver ikke graver lige så dybt som eksempelvis en større maskine. Det kan i nogle tilfælde være smart, hvis du gerne vil undgå at forårsage eventuelle skader eller lignende.

Hvor bred er en minigraver?

Da der findes et hav af forskellige minigravere, findes der også minigravere i diverse størrelser og bredder. Mange af de mindste minigravere er helt ned til 70 centimeter i bredden, hvorfor de nemt kan manøvreres rundt og komme ind i diverse hjørner og kroge.

Når du skal finde en minigraver, er det især vigtigt, at du tager et kig på størrelse. Du bør nemlig være sikker på, at minigraveren kan være på den plads, hvor den skal bruges. Desuden er det værd at tjekke, om minigraveren kan komme igennem en eventuel døråbning eller en låge.

Hvad vejer en minigraver?

Der findes minigravere i flere forskellige vægtklasser. Du kan typisk finde minigravere, der vejer mellem 500 kilo og helt op til 8 ton. De mest almindelige former for minigravere vejer som oftest mellem 1 ton og 5 ton.

Hvis du er i tvivl om, hvor stor en minigraver du bør vælge, er det værd at have fokus på selve driftsvægten. Herved ender du ikke med en minigraver, der er alt for tung, så den ender med at ødelægge arbejdsområdet.

Hvilken minigraver?

I dag er det muligt for alle privatpersoner at leje en minigraver. Du skal blot tage kontakt til et af de mange firmaer, der specialiserer sig inden for udlejning af minigravere. Det er muligt at søge en masse firmaer frem på Google, hvorefter du kan se, hvad de kan tilbyde dig.

Er du i tvivl om noget, kan du få rådgivning og vejledning hos de forskellige firmaer, hvor de kan hjælpe dig med at finde frem til lige præcis den minigraver, der passer bedst til din opgave. Det kan nemlig være svært at finde ud af hvilken minigraver, du skal vælge.

De kommer nemlig i mange størrelser, mærker, priser m.m. Samtidigt kan du også leje forskellige former for tilbehør, hvilket også kan virke uoverskueligt, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du skal bruge.

Tag derfor en snak med det pågældende firma og find ud af, om du har brug for en af de helt små minigravere eller, om du skal gå efter en af de større udgaver, der vejer en del tons.

Hvordan virker en minigraver?

Har du lejet en minigraver, men er du usikker på, hvordan den virker. Eller er du ikke helt sikker på, om du tør at give dig kast med en minigraver førend, at du ved mere om, hvordan du skal betjene den. Her får du et overblik over, hvordan en minigraver virker.

Start minigraveren: Når du har fået minigraveren leveret, vil den være klar til brug med det samme. Du skal sætte nøglen i cylinderen og starte motoren. Hvis det er køligt udenfor, er det en fordel at forvarme motoren. Her skal du dreje nøglen mod uret og holde den i omkring 10 til 15 sekunder. Herefter kan du starte maskinen. Er du usikker på noget, er det værd at læse brugsanvisningen, inden du går i gang.

Indstigning: Før du kan stige ind og ud af minigravere, skal du løfte en mindre arm, som flytter hele betjeningskonsollen. Efter dette er det ikke muligt for gravemaskinen at arbejde. Når det hele er sat på plads igen, vil alle funktioner igen være klar, så du kan komme i gang med at arbejde.

Sådan kører du med minigraveren: En minigraver har typisk to gummibånd, som den kører på. Disse betjenes med to betjeningsarme, som er placeret foran dig. Betjeningsarmene kan føres frem og tilbage, så du også kan dreje maskinen.

Sådan betjener du minigraveren: Der er to betjeningshåndtag i højre og venstre side, hvor du betjener selve minigraveren, skovlen samt roteringen af huset. Inden du går i gang, bør du dog sørge for, at maskinen er stabiliseret, så den ikke vælter. Dette gør du ved at sænke nivelleringsbladet, der er placeret foran gummibåndene.

Bør jeg købe eller leje en minigraver?

Hvis du mangler en minigraver, kan det være, at du har spurgt dig selv, om du skal vælge at købe eller leje minigraveren. Her er der ingen tvivl om, at det er en stor investering selv at købe en minigraver.

I dag kan du nemlig leje en minigraver billigt, hvilket er en fordel, hvis du blot skal bruge den i en kortere periode – og dette er ofte tilfældet for især privatpersoner.

Ved du allerede nu, at det vil være en bedre investering for dig økonomisk set at købe fremfor at leje en minigraver, kan du finde flere virksomheder på internettet, der sælger nye eller brugte maskiner. Du kan eksempelvis Google ”minigraver til salg” og se, hvad der kommer frem. Er du interesseret i en bestemt minigraver såsom en Bobcat minigraver, kan du søge på dette i stedet.

Vælger du en brugt minigraver, skal du naturligvis tage ud og kigge på den for at se, om der er nogle fejl og mangler. Dog kan det ofte være en god idé at købe en brugt minigraver, da dette gør, at du kan spare en del penge i stedet for at købe en helt ny model.

Mener du, at det er bedst at leje en minigraver, kan du søge på blandt andet ”Minigraver udlejes”, ”Lej minigraver”, ”Leje af minigraver København”, ”Leje af minigraver Aarhus”, ”Leje af minigraver Fyn” eller ”Leje af minigraver Aalborg” afhængig af, hvor du bor i landet.

Det bør du være opmærksom på inden brug af en minigraver

Inden du påbegynder en graveopgave med en minigraver, er det vigtigt, at du har en plan eller en tegning over selve projektet. Det er desuden også en fordel at undersøge, om der er nogle former for ledninger – såsom forsyningsledninger – eller andre ting i jorden, du skal passe på.

Udover dette er det en fordel, at du ved, hvordan minigraveren fungerer samt, hvordan du betjener den korrekt. Dette giver dig mulighed for at udføre opgaven på bedst mulig vis fremfor, hvis du blot prøver dig frem. At vide noget om maskinen gør dig også i stand til at klare opgaven mere sikkert og effektivt.

Sidst men ikke mindst bør du ligeledes være opmærksom på minigraverens skovl. Det skal nemlig være den mest optimale størrelse i forhold til selve graveopgaven. Det kan desuden være, at du har brug for ekstraudstyr eller tilbehør.

Udlejning af minigraver i hele Danmark – find hjælp her!

I dag er det muligt at leje minigravere i hele Danmark, da der findes et hav af udlejningsfirmaer. Leje af minigraver i Nordjylland, på Fyn, på Sjælland, i Nordsjælland etc. behøver dog ikke være hverken uoverskueligt eller tidskrævende.

Selvom du ikke har prøvet at leje en minigraver før, behøver du ikke være bekymret for projektet. Hos Leje-af.dk får du nemlig det overblik og den hjælp, du har brug for, så du kan træffe den helt rigtige beslutning i forhold til dine ønsker.

Det anbefales, at du altid henvender dig til det firma, du ønsker minigraver leje hos, så du kan tage en snak om dine behov. Samtidigt kan du se, om der er nogle anmeldelser af firmaet fra tidligere kunder.

Minigraver udlejning til private

Hvis du som privatperson ønsker at leje minigravere, er der naturligvis mulighed for det. Du finder firmaer, som tilbyder leje af minigraver i Nordsjælland, København, Århus, Aalborg, Odense m.m. til en god pris.

Det eneste, du bør være opmærksom på som privatperson, er, at firmaet tilbyder udlejning af minigravere til private. Mange firmaer lejer minigravere ud til både private og erhverv, mens andre fokuserer på kun det ene segment – typisk erhvervsdrivende.

For at finde frem til det rette firma kan du tage kontakt til dem for at se, hvem der har nogle minigravere tilgængelige i den periode, du har brug for maskinen. På de forskellige hjemmesider kan du typisk læse mere om firmaet samt se deres priser. Dog skal du nogle gange ringe til dem for at høre mere om, hvad de kan tilbyde dig.

Disse firmaer har minigravere til leje til private:

Firma                                                                             Udlejning

Loxam.dk – Tilbyder både leje af minigravere til private og erhverv

Pvsmaskinudlejning.dk – Tilbyder både leje af minigravere til private og erhverv

Mjlift.dk – Tilbyder både leje af minigravere til private og erhverv

Aagaard-maskinudlejning.dk – Tilbyder både leje af minigravere til private og erhverv

  OK

  Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her