Leje af container

At leje en container kan være en god løsning, hvis du skal bygge nyt, fjerne haveaffald eller byggeaffald, flytte, rydde et dødsbo, er i gang med at finde et midlertidigt sted at bo, ombygge eller andet.

Men det kan være svært at finde hoved og hale i containerudlejning – for er det overhovedet noget, du har brug for, og hvordan fungerer det? Det kan du læse meget mere om her, da vi gennemgår alle de vigtigste aspekter, når det kommer til leje af en container.

⚒️Få 3 uforpligtende tilbud på leje af container – klik her & se mere!

Hvad koster det at leje en container?

Det varierer meget, hvad prisen på leje af en container lander på. Der er flere danske virksomheder, som fokuserer på container udlejning. Er du interesseret i at få den bedste pris, er det vigtigt, at du kender til dine ønsker og behov. En 20 fods containers pris er eksempelvis anderledes end for en større container.

Der findes flere forskellige containere såsom:

 • Lagercontainer
 • Flyttecontainer
 • Container til opbevaring
 • Boligcontainer
 • Minicontainer
 • Stor container
 • Isoleret container
 • Og mange flere

Da der findes containere til mange forskellige formål, er prisen naturligvis ikke den samme. Det kommer nemlig an på hvilken type container, du ønsker at leje. Typisk er prisen på mellem 450 kroner og 6000 kroner inkl. moms for en måned afhængig af, hvad du skal bruge containeren til, hvilken type det er, leveringen, hvor længe du skal leje den samt hvorhenne i landet, du bor.

Du kan sagtens finde billige alternativer såsom, hvis du har brug for en åben container, hvor du kan leje en container for 35 kroner om dagen. Nogle firmaer kører også med gode tilbud samt en lavere pris, hvis du lejer containeren i en længere periode.

Det bedste vil være, at du tager kontakt til flere firmaer for at høre mere om, hvad de kan tilbyde dig. Derudover skal du være opmærksom på, at det er dyrere at leje en container til blandet affald fremfor til eksempelvis haveaffald. Dette er tilfældet, da det blandede affald skal sorteres, når det leveres til deponering.

Hvad koster en container?

Prisen på leje af en container kommer an på flere faktorer som nævnt i ovenstående afsnit. Men det kommer også an på, om det er:

 • Leje af container til affald
 • Leje af container til indbo
 • Leje af container til haveaffald
 • Leje af container til jord

Men hvad nu hvis du vil købe en container, så du har din helt egen? I sådanne tilfælde er der også mangt og meget, der har indflydelse på prisen. Prisen for en container afhænger af størrelsen, typen, leveringen, om den skal være specialbygget samt, om det er en helt ny eller en brugt container, du har tænkt dig at købe.

Der er derfor ingen fast pris på en container, som vi kan oplyse i dette indlæg. Du skal dog være forberedt på, at en ny container koster i omegnen af mellem 12.000 kroner og 60.000 kroner alt efter dine ønsker og krav. Vælger du en brugt container, kan du naturligvis finde den til en billigere pris end en helt ny container.

Hvad koster det at flytte en container?

Har du en container stående, som du ikke selv kan flytte fra A til B, er du naturligvis afhængig af at få nogen andre til at gøre arbejdet for dig.

Hvad denne service koster, kommer an på selve containeren såsom dens størrelse og vægt, hvor langt den skal flyttes m.m. Du bør regne med, at det koster et sted mellem 500 kroner og 5.000 kroner at få flyttet en container.

Hvornår er der behov for en container?

Der kan være flere forskellige grunde til, at du kan få behov for at henvende dig til et firma med udlejning af containere. En container kan nemlig bruges til mange forskellige formål. En ting, som en container blandt andet er virkelig god til, er at få ting af vejen på en hurtig og effektiv måde.

Aflast dig selv ved at leje en container, når:

 • Du skal have fjernet en masse affald. Det kan være haveaffald i forbindelse med den helt store omlægning af haven eller byggeaffald, når du bygger om eller renoverer.
 • Du skal have dine ting af vejen i forbindelse med en renovering af din bolig eller, når du skal flytte.
 • Du har brug for at kunne låse ting som materialer og maskiner inde, mens du bygger eller renoverer.

Det bedste ved det hele er, at du kan leje en container i lige præcis den periode, du har brug for den. Og så sørger de fleste firmaer for, at containeren både bliver leveret og afhentet igen på de aftalte tidspunkter. Du skal altså bare sørge for at bestille en container til dit behov samt at få den fyldt inden for tidsrummet.

Ved at leje en container kan du spare dig selv for en masse ture til genbrugspladsen, som kan være utroligt tidskrævende, når du roder med dine projekter. Du kan derfor meget bedre fokusere på den egentlige opgave, da en container kan skaffe den arbejdsro, du kan have brug for under dit projekt.

Du slipper også for at se på en masse rod, hvis du vælger at leje en container. Tingene hober sig nemlig ikke op i forhaven eller i baghaven, men er gemt pænt væk i en container, så det kommer til at virke mindre stressende i din hverdag.

Det kan være en fordel at leje en container, inden du går i gang med at producere affald, så den står klar til at blive fyldt fra starten af. På den måde slipper du også for at skulle flytte rundt på affaldet mere end en gang.

Bør jeg købe eller leje en container?

Om du bør købe eller leje en container kommer an på dine ønsker og behov. Er det sjældent, at du har brug for en container, kan det ikke betale sig, at du investerer i en eller flere containere. Det er nemlig en forholdsvis stor investering, hvor du i de fleste tilfælde kan leje en container i en lang periode for en billigere pris.

Men hvis du dagligt har brug for en container, er der muligvis en bedre grund til at købe en. Der er bare lige en lille hage ved at have en container stående, hvis du skal have den hjemme hos dig selv. En container er nemlig sjældent den flotteste udsmykning. Medmindre du har et afsides og diskret sted at placere den, så kan det ikke anbefales, at du køber en container.

Hvis du ikke selv har mulighed for at køre afsted med containeren, og det primære formål med den lige præcis er at fragte ting eller affald med den, så kan det heller ikke betale sig at købe en container. Det kan nemlig meget hurtigt gå hen og blive dyrt for dig at få andre til at tømme containeren og efterfølgende stille den tilbage på din adresse.

Udlejning af container i hele Danmark – få hjælp her!

Det kan virke uoverskueligt, når du skal finde et sted at leje en container. Der er nemlig et væld af muligheder, så det er svært at finde rundt i. I dag har du mulighed for at leje en container ligegyldigt hvor i Danmark, du bor. Der findes nemlig mange containerudlejningsfirmaer.

Det kan dog hurtigt blive nemt og overskueligt at leje en container, når du benytter muligheden for at få hjælp hos Leje-af.dk. Vi hjælper dig på vej og sørger for, at du får det overblik, du har brug for, så hele processen med at leje en container bliver let som en leg. Lad os guide dig, så du kan få det hele på plads i tide.

Hvor lang er en 20 fods container?

En 20 fods container er, som dens navn oplyser, 20 fod lang. Derudover er den 8 fod bred og 8,5 fod høj. Det er dog ikke alle, der lige har styr på, hvor meget en fod er. I meter er en 20 fods container cirka 6 meter i længden, 2,44 meter i bredden og 2,59 meter i højden.

Det mest interessante ved en 20 fods container er dog dens indvendige mål. Indvendigt måler den 5,9 meter i længden, 2,35 meter i bredden og 2,39 meter i højden. Det giver et samlet rumfang på omkring 33 kubikmeter, som du kan bruge til at fylde eksempelvis affald i.

Det er dog sådan, at du i praksis kun kan udnytte containerens plads med 90 %. Dette bør du altid være opmærksom på, når du bestiller en container i denne størrelse.

Du kan desuden laste omkring 28 tons i en 20 fods container. Det er derfor den optimale container, hvis du skal af med tungt affald såsom metal og træ. Den er ligeledes et rigtig godt alternativ til en 40 fods container, da det som privatperson kan være svært at fylde denne størrelse container.

Hvor lang er en 40 fods container?

En 40 fods container er 40 fod lang, mens bredden er 8 fod. Højden er 8,5 fod medmindre, du vælger en High Cube container. Med denne container får du en fod mere i højden.

En 40 fods container måler altså cirka 12 meter i længden, 2,3 meter i bredden og 2,4 meter i højden udvendigt. Indvendigt måler den 12,032 i længden, 2,350 i bredden og 2,390 i højden. Det giver et rumfang på 67,6 kubikmeter.

Må en container stå på vejen?

En container må ikke stå på offentlig vej. Den skal placeres på din egen private grund. Det vil sige, at containeren skal stå i din indkørsel, på din græsplæne, i forhaven eller hvor der ellers er plads til den. Du må også gerne stille den i en afmærket parkeringsbås, som er en del af privatparkeringen til en ejendom.

Hvad koster en container bolig?

En containerbolig er en container, der er ombygget til beboelse. Den er derfor isoleret, har strøm og varme m.v. Hvis du er på jagt efter en containerbolig, så kan du søge på et hav af forskellige navne såsom en huscontainer, en boligcontainer m.m.

Ønsker du at købe en containerbolig, er det svært at give en her og nu pris, da prisen varierer alt efter dine ønsker og behov. Der er blandt andet disse faktorer, du bør være opmærksom på, når du ønsker at finde ud af, hvad en containerbolig koster:

 • Størrelsen på containerboligen.
 • Hvor i landet skal den opføres?
 • Facadebeklædningen som kan bestå af træbeklædning, pudsning eller anden beklædning.
 • Skal det være en indflytningsklar løsning, eller bidrager du selv med noget?
 • Har du nogle specielle ønsker til containerhuset?

Ønsker du at leje en containerbolig, er der ligeledes forskel på prisen. Den afhænger nemlig af ting som størrelsen, kapaciteten, faciliteterne m.v.

Leje af en container til private

Det er bestemt en mulighed for private at leje en container i Danmark i en kortere eller længere periode. Det gælder bare om at finde frem til et containerudlejningsfirma, der også udlejer til private kunder og ikke kun til erhvervsvirksomheder.

Der er nogle firmaer, der specialiserer sig i enten at servicere private kunder eller erhvervsdrivende kunder, mens andre firmaer er åbne overfor begge dele. Det gælder derfor bare om at finde et firma, der gladeligt udlejer til private – og det er slet ikke så svært.

Sørg for at tage kontakt til flere firmaer, der lejer containere til private. Derved kan du få et godt overblik over priser, levering, hvilke containerstørrelser de kan tilbyde og svar på dine eventuelle spørgsmål, du måske ligger inde med. Du kan ved den direkte kontakt få al den rådgivning og vejledning, du har brug for. Lej en container hos et firma som du føler dig tryg ved under jeres samtale.

Som med så mange andre ting er det godt at bestille leje af en container, så snart du ved, hvornår du skal bruge den. Derved slipper du nemlig for at skulle kontakte alt for mange firmaer, fordi de har udlejet alle de containere, de har til rådighed.

Disse firmaer udlejer containere til private:

Firma                                                                            Udlejning

Boxit.dk – Tilbyder leje af containere til private

Rtrgruppen.dk – Tilbyder både leje af containere til private og erhverv

Dancontainer.dk – Tilbyder både leje af containere til private og erhverv

Servial.dk – Tilbyder både leje af containere til private og erhverv