Leje af beboelsesvogn

Står du af den ene eller den anden grund og skal bruge et sted at bo, hvor det er temmelig upraktisk at skulle flytte til en anden adresse end din nuværende? Eller måske skal du i gang med at bygge nyt og har ikke et sted at bo, mens byggeprocessen er i gang?

Uanset hvilken grund der ligger til, at du mere eller mindre står uden tag over hovedet, så kan en beboelsesvogn være løsningen for dig. Du kan ved at leje en beboelsesvogn bo på din nuværende adresse eller på din byggegrund.

Ved at sætte beboelsesvognen i din have eller på byggegrunden har du dit helt eget fristed, mens der bliver bygget, støvet og støjet omkring dig. En beboelsesvogn til leje er for både en hel familie, enkeltpersoner eller sågar håndværkere, der skal bruge en overnatningsmulighed i det daglige.

Er du interesseret i at leje en beboelsesvogn, så læs med videre. Vi klæder dig godt klædt på til at leje og bo i dit midlertidige hjem.

Hvad er en beboelsesvogn?

En beboelsesvogn er en komplet og mobil løsning, når du ønsker et sted at bo i en kortere eller længere periode. Den har alt det, du har brug for, så du kan få din dagligdag til at fungere. Beboelsesvognen er på hjul, så den nemt kan flyttes rundt fra et sted til et andet, hvis du pludselig skulle få behov for dette.

Typisk har en mobil beboelsesvogn følgende:

 • Et badeværelse med en håndvask, bruseniche og et toilet.
 • Et funktionsdygtigt køkken med et komfur, ovn og et køle/fryseskab.
 • En vaskemaskine.
 • En opvaskemaskine.

Dog er det naturligvis ikke alle beboelsesvogne, der indeholder ovenstående. Sørg derfor altid for at tjekke hvad den specifikke beboelsesvogn indeholder, inden du lejer den. Det er nemlig vigtigt, at du vælger en vogn, der passer præcis til dine ønsker og behov, så det bliver en god oplevelse for dig at bo i en mobil beboelsesvogn.

En beboelsesvogn er en særdeles praktisk løsning i mange tilfælde. Den bliver ligeledes ofte brugt af håndværkere i forbindelse med store byggeprojekter. I disse tilfælde bruges den som en blanding af en skurvogn, en toiletvogn og en mandskabsvogn.

Mange familier eller enkeltpersoner bruger den dog også, når behovet for et midlertidigt sted at bo melder sig. Det kan eksempelvis være, når der skal finde en genhusning sted, hvor de involverede personer ikke har lyst til at forlade de hjemlige omgivelser.

Hvad koster det at leje en beboelsesvogn?

Priser på leje af en beboelsesvogn er altid interessant, når du skal leje en beboelsesvogn for første gang. Hvad prisen på en beboelsesvogn er afhænger dog af forskellige ting, når du benytter dig af et firma med udlejning af beboelsesvogne.

Der findes forskellige firmaer, der gør sig i udlejning af beboelsesvogne. Så hvilken pris for en beboelsesvogn, du ender med kommer derfor også an på hvilket firma, du vælger. Derudover er beboelsesvognens pris også afhængig af, hvilke ønsker og behov, du har samt, om du skal leje en beboelsesvogn på Sjælland eller i Jylland.

Har du en hel familie, der skal bo i beboelsesvognen, skal du unægtelig have mere plads end, hvis du blot er en håndværker, der skal overnatte, fordi du er langt væk hjemmefra. En familie har nemlig brug for flere værelser i forhold til en enkelt håndværker.

Der findes derfor forskellige indretningsmuligheder af en beboelsesvogn, så den kan indrettes som en beboelsesvogn til 1 person, en beboelsesvogn til 2 personer eller en beboelsesvogn til flere personer.

Alt efter hvilken type beboelsesvogn, der passer bedst til dine behov, skal du regne med, at det koster dig i omegnen af mellem 4.375 kroner og 10.000 kroner inkl. moms. pr. måned.

Alt i alt afhænger prisen derfor af flere forskellige faktorer, da det kommer an på selve beboelsesvognens størrelse, kapacitet, faciliteter, hvor længe du skal leje den med mere.

Hvad er reglerne for at leje en beboelsesvogn?

At leje en beboelsesvogn, som en midlertidig overnatningsmulighed i en begrænset periode i forbindelse med eksempelvis et nybyggeri, kræver en byggetilladelse. Den begrænsede periode kan dog være på mere end 6 uger før, at det er nødvendigt med en byggetilladelse.

For at ansøge om en byggetilladelse skal du indsende tilladelsen ved hjælp af Byg og Miljø. Byg og Miljø er en digital selvbetjeningsportal, hvor du skal bruge et login og dit NemID. Til ansøgningen skal du bruge dokumentation og tegningsmateriale:

 • Målfast situationsplan, der indeholder placering, adgangs- og parkeringsforhold.
 • Tegningsmateriale, hvor bredde, længde og højde fremgår.
 • Information om varigheden.
 • Informationer om køkken-, bade- og toiletforhold herunder tilslutning af afløb.
 • Information om de brandmæssige forhold.
 • Information om opvarmning.

Må man sætte en beboelsesvogn op i haven?

Når du placerer en lejet beboelsesvogn i din have i en periode på mere end 6 til 8 uger, så betragtes denne som et anneks, hvorfor du også i disse tilfælde skal søge om byggetilladelse. Ved leje af beboelsesvogn skal du ligeledes være opmærksom på, at den opfylder bygningsreglementets krav til isolering m.v.

Det er heller ikke muligt, ifølge vejlovgivningen, at stille beboelsesvognen ude på vejen. Du skal nemlig også have en tilladelse fra kommunen til dette. Mange kommuner har sågar forbudt, at campingvogne må stå i din have eller indkørsel.

Det er derfor en god idé, at du tjekker op på hvilke regler, der er for placering af beboelsesvogne i din kommune, inden du begynder at leje en beboelsesvogn.

Hvor mange sengepladser er der i en beboelsesvogn?

https://youtube.com/watch?v=lKidGwMOQa4%3Ffeature%3Doembed

Der findes forskellige indretninger og størrelser på beboelsesvogne således, at de kan dække alles behov. Du finder blandt andet:

 • Beboelsesvogne til 5 personer, som er en rigtig luksus beboelsesvogn.
 • Beboelsesvogne til 4 personer, som er en komfortabel løsning med alt.
 • Beboelsesvogne til 2 personer, som er perfekt til et par.
 • Beboelsesvogne til 1 person, når det kun er dig.

Hvilken beboelsesvogn skal jeg vælge?

Dette er et godt spørgsmål, da en beboelsesvogn ikke bare er en beboelsesvogn. Du kan nemlig leje beboelsesvogne, der passer til dine specifikke præferencer.

Når du har sikret dig, at beboelsesvognen har et toilet, et bad samt varme, kan du gøre dig overvejelser om, hvad du ellers har brug for befinder sig i den beboelsesvogn, du ønsker at leje.

 • Skal der være mulighed for at lave mad i vognen?
 • Hvor mange skal kunne opholde sig i vognen?
 • Ønsker du muligheden for at kunne vaske tøj?
 • Skal der være adskilte soverum?

Hvornår er der brug for en beboelsesvogn?

Der er et hav af mulige årsager til, at der kan være brug for en beboelsesvogn. Det kan være ombygning eller renovering af eget hjem, ved nybyggeri, en midlertidig genhusning, håndværkere, der er langt væk hjemmefra, luksusboligen på en festival, eller fordi du ønsker at prøve at bo på en anden måde end den traditionelle.

Uanset hvorfor du ønsker at benytte dig af muligheden for at bo i en beboelsesvogn, er der altid nogle overvejelser, du skal gøre dig (se ovenstående afsnit). Du skal nemlig sikre dig, at du får en beboelsesvogn, som du er glad for i den periode, du skal benytte dig af den.

Sidst men ikke mindst skal du finde ud af, om du ønsker at leje beboelsesvognen, eller om du skal kigge efter en brugt beboelsesvogn til salg. Beboelsesvogne sælges af og til, men husk at være opmærksom på, hvilken kvalitet de er i, så du ikke ender med at købe en, der slet ikke lever op til dine forventninger.

Det er altid en fordel at leje en beboelsesvogn, da du herved har mulighed for at kigge på de forskellige typer, størrelser og indretninger. På den måde ender du med en beboelsesvogn, der matcher lige præcis dine behov.

Beboelsesvogn udlejning i hele Danmark – vi hjælper dig!

Du kan leje beboelsesvogne mange steder rundt omkring i Danmark, når du har brug for dette.

Der er faktisk så mange muligheder, at du måske synes, at det kan være yderst overvældende at skulle finde rundt i. Det er nemlig ikke hver dag, at du kaster dig ud i et projekt med at leje en beboelsesvogn, som måske skal være dit hjem i længere tid.

Dog er det ganske enkelt og nemt, hvis du lader Leje-af.dk hjælpe dig godt på vej. Vi kan nemlig skabe det overblik for dig, som du har brug for, så du kan tage den helt rigtige beslutning. Få derfor ro i kroppen og lad os guide dig gennem hele processen.

Lej en beboelsesvogn efter dine ønsker og behov

Det kan sagtens være, at tanken om at bo i en beboelsesvogn ikke tiltaler dig særlig meget. Måske tror du, at du ikke vil have muligheden for at skabe noget hjemlig hygge i sådan en. Det er sikkert fordi, at du forbinder beboelsesvogne med de skurvogne, som du ser håndværkere benytte på byggepladser.

Det kan godt være, at beboelsesvogne alle sammen ser ens ud, når du ser dem udefra – men har du nogensinde været inde i en? Der findes nemlig mange forskellige typer af beboelsesvogne, når du kigger på den indvendige del af vognen.

Der er stort set lige så mange slags beboelsesvogne, som der findes præferencer for, hvad den skal indeholde. Har du eksempelvis brug for en entré, et kontor, skabe m.v., så kan du altid finde en beboelsesvogn, der kan opfylde disse behov og mere til.

Det kan kun anbefales, at du kigger på forskellige hjemmesider fra udlejningsfirmaer af beboelsesvognes, så du kan danne dig et overblik over, hvordan en beboelsesvogn kan se ud. Det kan nemlig være meget forskelligt fra firma til firma, hvordan opbygningen af deres beboelsesvogne ser ud.

Bør jeg købe eller leje en beboelsesvogn?

Der skal ikke herske tvivl om, at hvis du selv vil investere i en beboelsesvogn, skal du af med en del penge. Og hvis du kun skal bruge den i en kortere periode, kan det slet ikke betale sig selv at købe en.

Det kan også være svært at finde eksempelvis en brugt beboelsesvogn til salg. Desuden er det ikke sikkert, at den er i særlig god stand, så du bliver nødt til også at bruge en del penge på istandsættelse af beboelsesvognen.

Er du helt sikker på, at du bare skal eje din beboelsesvogn selv, så er det værd altid at starte med at leje forskellige typer af beboelsesvogne. Herved får du en fornemmelse af, hvordan det er at bo i en samt hvilken indretning, der vil være den mest optimale for dig.

Hvis du kun skal bruge en beboelsesvogn i en kort periode, kan det anbefales, at du lejer en beboelsesvogn, da alt andet ikke kan betale sig rent økonomisk.

Har du derimod intentioner om, at du skal bo i en beboelsesvogn i en lang periode? Så husk at gøre dit forarbejde ordentligt, inden du kaster dig ud i at købe en beboelsesvogn.

Leje af beboelsesvogne til private

Når du som privat ønsker at benytte dig af muligheden for at leje beboelsesvogne på Sjælland, i Jylland, på Fyn eller andetsteds, så har du flere muligheder for at gøre dette.

Du kan nemlig som privat benytte dig af forskellige firmaer, som tilbyder udlejning af beboelsesvogne. Du kan undersøge og kontakte de enkelte firmaer for at se hvilket et af dem, der har tilgængelige beboelsesvogne i den periode, du ønsker samt, om de har lige netop sådan en beboelsesvogn, du mener vil være perfekt til dine behov.

På de respektive sider for udlejningsfirmaer af beboelsesvogne kan du ligeledes se, hvad det eksempelvis koster at få leveret en beboelsesvogn til den adresse, du ønsker den leveret til.

Prisen på levering afhænger af faktorer som afstand, om den skal leveres med kranvogn m.v.

Du kan ligeledes finde oplysninger om hvor lang tid, du som minimum skal leje en beboelsesvogn samt en masse andre praktiske oplysninger om tilslutning, placering og så videre. Alle disse informationer har stor betydning for dig, når du skal leje en beboelsesvogn.

Disse firmaer har beboelsesvogne til leje til private:

 • Mobilhouse.dk – Tilbyder både leje af beboelsesvogne til private og erhverv
 • Simplehomes.dk – Tilbyder både leje af beboelsesvogne til private og erhverv
 • Poservice.dk – Tilbyder både leje af beboelsesvogne til private og erhverv
 • Genhusning.com – Tilbyder leje af beboelsesvogne til private