Bliv gladere for din etageejendom

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange fordele ved at bo i etageejendom, men det kan også have nogle ulemper, som kan være generende på mange måder. Man bor tæt, og man kan ikke forvente ikke at mærke naboernes tilstedeværelse, men der er nogle ting, som man kan gøre for at mindske forstyrrelserne, som du kan blive klogere på her.

Hvilke tiltag kan du lave for at blive gladere for din etageejendom?

Bor man i en ældre lejlighed, er der ofte knap så god lydisolation, og det er en af de ting, som er svær at ændre på uden at skulle starte et større projekt. Der er dog en løsning, som er nemt tilgængelig, hvad end du bor til leje eller selv ejer lejligheden. Med lydisolerende paneler til vægge og lofter, kan man nemlig mindske lydgenerne fra naboerne gevaldigt. Ikke nok med det kan man også reducere den lyd, som slipper fra eget hjem til naboerne og på den måde få mere privatliv. Så slipper man for at møderne ved vaskeriet er akavede, når man enten har overhørt en samtale, eller hvad der ellers hører til.

Start en løbeklub, yoga-klub eller anden form for motionsgruppe

At bo i etageejendom er blevet mindre socialt, end det har været. De fleste lejligheder har egen altan og vaskemaskine, og det mindsker det sociale samvær blandt naboerne, fordi man har det meste i lejligheden og ikke behøver at bruge de fælles faciliteter. Det er på den anden side rart at kende de personer, man bor tæt med, og det kan derfor være en god idé at skabe nogle sociale tiltag.

Hvis man ikke ønsker en aktivitet, som kræver dybe samtaler, kan man oprette en motionsklub. Man kan løbe sammen en gang om ugen og måske dyrke yoga eller anden træning i den fælles have eller en nærliggende park. Måske finder man på den måde en ny ven, eller måske tilegner man sig blot et godt naboskab.

Invitér naboerne til fællesspisning eller hyggelige stunder på fællesarealerne

Det er hyggeligt at have naboer, man kan lide, og det er endnu hyggeligere, hvis man også har fælles aktiviteter. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man kommer i kontakt med sine naboer, men en god idé kan være at invitere dem til fællesspisning eller andre hyggelige stunder på fællesarealerne. På den måde lærer I hinanden bedre at kende, og det er altid lettere at løse eventuelle problematikker på en ordentlig måde, når man har en god relation som basis.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her